Действията са насочени към неутрализиране на разпространяването на недоброкачествени петролни продукти в търговската

...
Действията са насочени към
неутрализиране на разпространяването на
недоброкачествени петролни продукти в
търговската
Коментари Харесай

Резултати от специализирана полицейска операция на ГДНП, съвместно с екипи на Агенция „Митници“, НАП и ДАМТН

Действията са ориентирани към неутрализиране на разпространението на недоброкачествени петролни артикули в търговската мрежа, както и за нарушения на митническото и данъчно законодателство при продажбата на горива в бензиностанции

Съвместната акция е осъществена на територията на гр. София и региона. Съвместните екипи са проверявали произхода и качеството на течните горива, редовността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в действително време към органите по приходите, съблюдаване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен генезис, както и осъществяваната комерсиална активност на инспектираните обекти.

В рамките на осъществените инспекции са били издадени съответни наставления, свързани с активността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушавания - липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде направен химически анализ на конфискуваните проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с условията за качество на течните горива. За отклоняване от предвидените правила, наложената глоба може да доближи до 50 хиляди лв..

ГДНП продължава работата по случая, планират се систематични аналогични проверки.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР