Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който

...
Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който
Коментари Харесай

САЩ: Китай застрашава световния ред

Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън при започване на среща с водещи китайски дипломати, която ще продължи два дни и която се организира в Анкъридж в Аляска, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

" Ще дискутираме въпроса за нашите най-дълбоки безпокойства по отношение на дейностите на Китай в Синцзян, Хонконг, Тайван, за хакерските атаки против Съединени американски щати и за икономическата насила против нашите съдружници ", съобщи Блинкън пред китайския външен министър Ван И и пред висшия отговарящ за въпросите на външна политика в Китайската комунистическа партия Ян Цзечъ.

" Всяко едно от тези дейности заплашва основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост. Ето за какво не става дума единствено за вътрешни въпроси и ние усещаме, че сме длъжни да приказваме за всичко това ", добави Блинкън. В диалозите взе участие и съветникът по националната сигурност на президента Джо Байдън - Джейк Съливан, който сподели, че Съединени американски щати не желаят спор с Китай, само че добави, че страната му ще се бори постоянно поради " нашите правила, нашия народ и за нашите другари ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР