Действието на повечето диети отминава след половин година, съобщава "Бритиш

...
Действието на повечето диети отминава след половин година, съобщава "Бритиш
Коментари Харесай

Колко време ще има ефект диетата ви

Действието на множеството диети отминава след половин година, оповестява "Бритиш медикъл джърнъл ".

Медици заключили, че резултатът от множеството диети продължава не повече от 6 месеца, а след 12 месеца индикаторите може да се върнат към предходните си стойности. Учените анализирали резултатите от над 120 изследвания, обхванали 21 942-ма пациенти на междинна възраст 49 години. Участниците следвали известни диети, в това число различни.

Нови хранителни режими били съпоставени с класическа диета, която е основана върху консумация на храни с ниско наличие на въглехидрати и мазнини и води до умерено понижаване на телесното тегло и артериалното налягане след 6 месеца. Било открито, че огромна част от диетите губят ефикасността си след 12 месеца.

При това най-хубави резултати, свързани с понижаване на кръвното налягане, намаляване с 4-5 кг, се реализират през 6-ия месец след началото на диетата.

Може да се каже, че множеството нови диети не са ефикасни в дълготраен проект, увериха учените. Що се отнася до изгодата, разликите сред диетите са толкоз дребни, че загрижените за здравето си хора могат да изберат онази, която им подхожда най-вече.

В края на март испанският кардиолог Хуан Пабло Канепа предложи здравословен хранителен режим. Според него здравословната диета би трябвало да вкючва плодове, зеленчуци, риба, пълнозърнест самун и зехтин. Той предлага да се откажем от тютюнопушенето и използването на опиати и да правим анаеробни физически извършения 45 минути на ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР