Действащият шампион на Португалия Бенфика потвърди, че полузащитникът Давид Таварес

...
Действащият шампион на Португалия Бенфика потвърди, че полузащитникът Давид Таварес
Коментари Харесай

Играч на Бенфика е с коронавирус

Действащият първенец на Португалия Бенфика удостовери, че полузащитникът Давид Таварес е тествал позитивно за COVID-19 в петък, като с него случаите на инфектирани в локалната Примейра лига са към този момент осем.

Висшият ешелон на Португалия има намерение да рестартира сезона при закрити порти в края на месеца, откакто държавното управление разгласи на 30 април, че футболът може да бъде възобновен след утвърждение от здравните управляващи. Бенфика съобщи, че 21-годишният футболист, който не е измежду постоянно попадащите в титулярния състав, бил асимптоматичен и под карантина.

Неговият позитивен тест идва откакто през вчерашния ден Витория Гимараеш удостовери три позитивни случая в събота, а Морейрензе още един. Според португалската осведомителна организация Луза, трима играчи на Фамаликао са също инфектирани, както и двама души от неиграещия личен състав на клуба. Когато Примейра беше прекратена на 12 март заради пандемията от ковид, Порто водеше в класирането с точка пред Бенфика.

Португалското държавно управление съобщи, че последните 10 кръга от шампионата ще би трябвало да бъдат изиграни при прецизен медицински протокол. Играчите ще би трябвало да минат проби за ковид два пъти седмично, а мачовете ще се проведат „ на допустимо минимален брой игрища “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР