Девет посланици сменя служебния кабинет. Решенията са публикувани на сайта

...
Девет посланици сменя служебния кабинет. Решенията са публикувани на сайта
Коментари Харесай

Сменят посланици, местата им заемат министри и главният секретар на МС

Девет посланици сменя служебния кабинет. Решенията са оповестени на уеб страницата за правна информация на Министерски съвет, а измененията са препоръчани от Министерство на външните работи към президента Румен Радев.

Служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде назначен на поста непрекъснат представител на България в задачата на НАТО в Брюксел, а заместникът му Костадин Коджабашев да стане дипломат във Ватикана.

За дипломат в Словения е препоръчан сегашният основен секретар на Министерския съвет Красимир Божанов . В Йордания предлагането е постът да се поеме от Метин Казак, а в Индия - Николай Янков.

Предлага се още Ива Николаева Крулева да се назначи за ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Хърватия. Тя е била дипломат в Канада.

Светлана Стойчева-Етрополски да стане ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Кралство Швеция. Тя заема мястото на Иван Веселинов Павлов от длъжността дипломат на България в Кралство Швеция. Причината е изтичащият му мандат през лятото на 2023 година
 Радев поучава партиите: Да си вземат поука от предходните наддавания и да не чакат <a href=рулетката " >
Радев поучава партиите: Да си вземат поука от предходните наддавания и да не чакат рулетката

От политиците зависи влизането в еврозоната и Шенген

На президента се предлага да бъдат освободени досегашните посланици и да бъдат назначени нови и в Германия, Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Йордания, Ливан, Израел, Молдова, Словения и Норвегия.

За промените Румен Радев би трябвало да издаде декрет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР