Девет министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен

...
Девет министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен
Коментари Харесай

Девет министри отиват на парламентарен контрол

Девет министри от кабинета ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първа на трибуната ще се качи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, към която има заложен единствено един въпрос, обвързван с построяването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.
Веднага след нея излиза министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Пред депутатите той ще приказва по няколко тематики, измежду които следващия случай на нахапан човек от бездомно куче, дейностите на полицията по време на провежданите в страната национални митинги, полицейското наличие на мероприятията на Българска социалистическа партия, оградата на границата с Турция и интегрираната система за защитата ѝ.
Участие в контрола ще вземе и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той ще би трябвало да разясни по какъв начин се развива бранш „ свиневъдство “, както и какви са средствата за предварителна защита против заболяванията, пренасяни от диви животни.
Отчет на контролната активност на НЗОК, построяването на национална педиатрична болница, повишаването на задълженията на лечебните заведения и положението на центровете за незабавна помощ в област Перник – това са въпросите, на които би трябвало да отговори здравният министър Кирил Ананиев.
Правосъдният министър Цецка Цачева ще дава отговор на депутатски въпрос, обвързван с детското правораздаване, а просветителният Красимир Вълчев – за дигитализацията в учебните заведения и Наредбата за приобщаващо обучение.
Министърът на спорта Красен Кралев пък ще внесе изясненост по отношение на градежа на нова спортна зала в Кърджали.
За даването на статут на недвижима културна полезност, напредъка на страната ни в региона на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и извършен пърформанс в Националната художествена изложба ще би трябвало да дава отговор министъра на културата Боил Банов.
Последен на естрада ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него има отправено единствено едно запитване, обвързвано с изпускането на отпадъчни води от фирмена промишлена апаратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР