Девет години и четири месеца след шумната полицейска акция срещу

...
Девет години и четири месеца след шумната полицейска акция срещу
Коментари Харесай

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Девет години и четири месеца след шумната полицейска акция против бандата за убийства, търговия с дрога и пране на пари на Мила Георгиева – Универсалната и синът й Мартин Георгиев – Джито, съдът оправда тихомълком всички подсъдими в процеса, като се изключи Максим Кулишев.

 

Синът на някогашния началник на митниците Христо Кулишев обаче бе наказан условно след подписано съглашение с прокуратурата, и то не за престъпни закононарушения, а зари открити в дома му към 200 гр. марихуана при задържането на групата на Кървавата Мила при започване на януари 2015 година

 

Според решението на съда, взето скрито от обществото в средата на април т.г., липсват доказателства, че Мила Универсалната, синът й Мартин Георгиев – Джито, някогашният й брачен партньор Михаил Георгиев и брат й Ангел, стоят зад несполучливо нападение над наркотрафиканта Жоро Шопа, бомбен атентат против Радостин Бързанов – Радо Слънцето и пукотевица с автомат над оневинения от съда убиец на сикаджията Милчо Бонев - Бай Миле – Тихомир Дочев -- Мравката. Съдът оправда бандата на Мила Универсалната и по обвиняванията за пране на пари и трафик и разпространяване на дрога.

Оправдателните присъди не са дефинитивни и могат да бъдат протестирани от Софийската градска прокуратура.

Шумната полицейска акция против Мартин Джито и майка му Мила се състоя в първите дни на януари 2014 година след секрети показания на доближения до Евелин Банев – Брендо наркотрафикант Георги Семерджиев – Жоро Шопа. На 1 юни 2014 година Семерджиев беше прострелян с 4 патрона от маскиран мъж, дебнещ го пред паркинга на бутиковия му хотел в софийския кв. „ Лозенец “, само че лекарите от „ Пирогов “ го оперираха незабавно и избавиха живота му. Впоследствие Семерджиев ще твърди пред криминалистите, че зад опита за нападение над него стои Мартин Георгиев – Джито, който опитвал да вземе канал за трафик на дрога от България към Гърция и създавал лична тайфа за улична търговия с опиати, ръководена от Георги Божилов – Жоро Тениса. Показанията на Семерджиев са подкрепени от различен представител на ъндърграунда Тихомир Дочев – Мравката, който бе измежду подсъдимите, само че след това оправдани убийци на боса от СИК Милчо Бонев – Бай Миле, показно разстрелян дружно с петимата си гардове в ресторант „ Славия “ на 30 юли 2004 година от предрешени като служители на реда наемни убийци.

 

Според изказванията на Тишо Мравката напролет на 2014 година неговият джип бил обстрелван с автомат „ Калашников “, само че патроните не го улучили и това избавило живота му. Преди това Тихомир Дочев взе участие в скица, ръководена от Иван Танев – Универсалния и Мила Георгиева, по която са отклонени 45 милиона евро с подправени документи.

 

Парите са част от дотация, отпусната от Европейския съюз на Румъния за даване на храни на небогати. Милионите потъват в кипърска офшорка, откакто са преведени на българската компания „ Ви Ем Корпорейшън “, а румънското министерство на земеделието и храните по този начин и не получава 36 тона бяло брашно и 17 милиона бутилки олио. По това дело обвиняем в Румъния е Иван Танев- Универсалния, който е наследник на някогашния министър на земеделието и храните Георги Танев, както и Сорин Гадзак, който пък е наследник на някогашния румънски сенатор Чезар Магуряну.

 

Според доближени до Мила Георгиева делото за поръчкови убийства, пране на пари и трафик на дрога, е инсценирано от тогавашния й съучастник Иван Танев – Универсалния, който целял да трансферира върху нея и фамилията й цялата виновност за аферата с отклонени европейски милиони в Румъния. Иван Универсалния към момента е търсен от Интерпол и се укрива в Дубай. Смята се, че Георги Семерджиев – Жоро Шопа е играл значима роля в препирането на милионите от румънската спекулация посредством покупки на първокласни парцели в Барселона и Гърция, записани като актив на офшорни сдружения в Кипър.

 

Паметливи престъпни хроникьори напомнят, че преди да се стигне до постановените единствено преди три седмици оправдателни присъди, Мартин Георгив – Джито се укриваше съвсем 3 години от родното правораздаване в столицата на Доминиканската република Санто Доминго. През лятото на 2018 година синът на Мила Универсалната самичък се съобщи в ГДБОП, а юристът му разгласи, че през цялото това време той е бил в България, само че не е знаел, че е интернационално търсено лице. Предполага се, че Мартин Джито е излязъл и след това влезнал в България с подправени документи за идентичност.

 

Мартин Джито, който дължи прякора си поради непроменяемо караните от него и членовете на групата му джипове „ Мерцедес “ G-класа, прекара няколко седмици в ареста, след което беше пуснат под домакински арест. Същевременно показания против него даде софийският наркобос Радослав Иванов – Темерута, приел ролята на предпазен очевидец на прокуратурата. Според показанията на Темерута, Мартин Георгиев бил посочен от Златко Баретата като негов правоприемник в търговията с опиати в София. Това се случило към 2-3 месеца след атентата против Златко Баретата пред Съдебната палата и невъзможността на някогашния командос да управлява тогавашната си дясна ръка Ивайло Борисов – Ториното. Заради това Златомир Иванов ръкоположил младия Мартин за „ капо ди тути капи “ в уличната търговия на кокаин, марихуана и екстази. Според сделката дилърите на дрога трябвало да зареждат стока от Джито и бандата му. Мнозина обаче слагат под подозрения изказванията на Темерута, защото през 2014 година, когато сякаш Джито е разгласен за боса на дрогата в София от Златко Баретата, той е бил единствено на 25 години.

 

„ Оправдателните присъди на Мартин Джито и майка му Мила Георгиева от дълго време бяха предстоящи поради неналичието на доказателствен материал още при внасянето на обвинителния акт – с изключение на свидетелски показания, и то на фигури от ъндърграунда, приели загадка идентичност, в кориците по делото нямаше нито едно доказателство, което да удостовери тезата на държавното. обвиняване “, твърди представител на правосъдната система.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР