Детството, изпълнено с лишения, влияе на физическото развитие на мозъка

...
Детството, изпълнено с лишения, влияе на физическото развитие на мозъка
Коментари Харесай

Убий бедняка в себе си

Детството, изпълнено с ограничения, въздейства на физическото развиване на мозъка и дава на притежателя си ущърбен интелектуален капацитет.

Разрушеният от бедността мозък не дава на човек опция да се отърве от нея. Има връзка сред социално-икономическия статус на този, който се грижи за децата, и когнитивните им триумфи. Хората с невисок или междинен обществен статус имат напълно друга визия за света.

Начинът на оценяване на интелектуалните качества – IQ, зависи в идентична степен освен от генетиката, само че и от ситуацията, в която израства детето.

Съществуват няколко признака присъщи за „ програмираните ” да бъдат небогати. Чувство на самосъжаление – настроените за беднотия хора, се самосъжаляват и допускат, че ориста не им е отредила да са богати.

 Убий бедняка в себе си

Някои съжаляват, че не са от противоположния им пол, или че фигурата им не е такава каквато биха желали и това им пречи да ги предпочетат при кандидатстване за работа, някои съжаляват, че не са се оженили, а други - тъкмо противоположното.

Самосъжалението е метод да си сложиш котва, която да те стопира по пътя на персоналното развиване и по този начин ти обезпечава безконечна беднотия.

Алчност – стремежът към тотална спестовност не е симптом на мъдрост, а знак, че имате дисбаланс на приходите и разноските и подхождате към казуса с неверна тактичност.

Когато цялата ви енергие е съсредоточена да търсите щандове с понижение, промоция или ликвидация – това са признаци, че притежавате втората линия на бедните.

Програмираният за богат човек е подготвен да заплати същинската цена на нещата, да възнаграждава обилно сътрудниците си и чака същото и от останалите.

Когато работите нещо, което ненавиждате – без значение какво работите, в случай че го вършите с отегчение и единствено тъй като се постанова да си платите заема или нещо друго.

Тези хора са подготвени за несгодите на бедността – причина за това са възприятията, които са провокирани от нуждата да правят неприятни неща.

Ключът за избавление от този табиет на бедността е да вършите нещо не тъй като се постанова, а тъй като ви носи задоволство. Само по този начин ще постигнете отлични резултати.

Измерване на триумфа с пари – бедният човек е уверен, че единствено собствеността на някаква парична сума, може да му донесе благополучие.

Пари в банката, които да го накарат да се усеща благополучен, поради облеклата, които може да си разреши, пътешествия, самостоятелност от сътрудник или овакантяване на омразната работа.

Практиката обаче демонстрира, че щастието по този начин и не идва. Успелият човек го мери в единици, доста по-значими от паричните, а какви тъкмо, всеки взема решение за себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР