Детският екостационар Бели брези се намира по пътя от квартал

...
Детският екостационар Бели брези се намира по пътя от квартал
Коментари Харесай

Горе, в планината, при музиката

Детският екостационар " Бели брези " се намира по пътя от квартал " Бояна " към местността " Златни мостове " на 1км след разклона за Копитото.

Класически приказки за елфи и горски духове, лято и танцуващи животни измежду прохладните обятия на Витоша - това дават обещание на публиката уредниците на следващия " Горски концерт на възглавници ".

За трета поредна година в края на лятото " Модо България " събира дребните фенове на класическата музика и техните родители, с цел да се насладят на типичен творби в положително осъществяване и да се забавляват навън.

Домакин на концерта, плануван за 27 август в 11 ч., е Детският екостационар " Бели Брези ", а планинската стратегия включва произведения на Едвард Григ, Антонио Вивалди, Астор Пиацола и Пьотр Илич Чайковски. Тя ще бъде показана от струнния оркестър " Виртуози " с концертмайстор цигуларя Санджар Сапаев.

 Спомен от миналогодишния
© "Модо България "

Спомен от миналогодишния " Горски концерт на възглавници "

Мистичната сюита " Пер Гинт " от Едвард Григ ще вкара слушателите в атмосферата на гората. Тя ще бъде последвана от концерта за цигулка " Лято " - част от най-популярното произведение на Вивалди - " Годишните времена ", в осъществяване на солиста Ивайло Данаилов.

Музикантите от оркестър " Виртуози " ще показват и още едно произведение с име " Лято ", само че този път това ще са горещите ритми майстора на аржентинското танго Пиацола, а солист ще е цигуларката Яна Зеленогорска. Акценти в програмата ще са още " Лебедът " из " Карнавал на животните " от Камий Сен-Санс и елементи от балета " Лебедово езеро " на Чайковски.

Билети се оферират на www.pillows.bg, само че единствено първите 200 места включват обезпечени възглавници. за останалите гости се предлага да носят одеалца, шалтета, палатки и чадъри за слънце.

По време на концерта ще бъдат връчени награди, обезпечени от сътрудниците на самодейността. Те ще са за млад гений от публиката - " Приз за най-хубав диригент ", и за най-послушен родител. Както постоянно, след края на осъществяванията децата ще могат да се срещнат с музикалните принадлежности и да беседват с музикантите.

По традиция час преди концерта - в 10 ч. стартират разнородни детски работилници, които са безвъзмездни за участниците и родителите им. За край гостите ще получат вкусни и здравословни оферти за обяд измежду природата.

 Струнният оркестър
© "Модо България "

Струнният оркестър " Виртуози "

Безплатни билети от " Детски Дневник "

" Детски Дневник " още веднъж ще даде на читателите си опцията да завоюват ваучери, осигуряващи безвъзмездни фамилни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.

Отговорете правилно на въпроса и може да сте измежду късметлиите, на които жребият ще отреди четири фамилни билета (всеки за до двама родители и техните деца).

Анкета > Колко сюити по музиката към пиесата "Пер Гинт " на Хенрих Ибсен е основал композиторът Едвард Григ? Гласуване
/ Резултати

За да участвате в конкуренцията, би трябвало да сте регистриран консуматор вid.capital.bg.

Обърнете внимание, че уеб сайтът на " Дневник " разрешава да гласоподават и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, само че жребият по-късно ще бъде изтеглен единствено сред тези, които са дали своят вот през потребителски профил.

Анкетата ще бъде дейна до последната минута на остарялата година - 23.59 ч. на 25 август, а на идващия ден ще бъдат оповестени печелившите.

В играта не могат да вземат участие работещи за " Икономедиа " и техните фамилии.

 Концертмайсторът на струнния оркестър
© "Модо България "

Концертмайсторът на струнния оркестър " Виртуози " Санджар Сапаев

Всичко, което би трябвало да знаете за:Концерти на възглавници (160)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР