Детската къща - на десет години. Центърът за настаняване от

...
Детската къща - на десет години. Центърът за настаняване от
Коментари Харесай

Детска къща отпразнува юбилей с интересна инициатива

Детската къща - на 10 години. Центърът за настаняване от фамилен вид за деца „ Детство “, или „ Детска къща”, е открит през 2012 година и е краткотраен заслон за до 6 деца на възраст от 3 до 7 година От основаването ѝ до момента, в "Детска къща " са получили грижа 69 деца, разграничени от своите родители. Преди седмица се организира и събитието „ Вечер на скритите таланти” в поддръжка на деца, останали без родителска грижа.

Антония Попова, която е старши специалист "Развитие на партньорства " описа за събитието в ефира на. Шест известни и авторитетни персони са посочили неподозирани даже за околните им хора гении. След „ Вечер на скритите таланти” са били събрани 13 хиляди лева за децата, лишени от наставнически грижи и уредниците се надяват да създадат самодейността годишна.

Янка Маркова е обществен служащ в „ Детска къща”. „ Тя е специфична, тъй като е едно прелестно място за деца, които са в риск, деца, които в никакъв случай не са имали грижите, любовта, вниманието, които идват с извънредно доста травми”, изясни тя за феновете на „ Социална мрежа”. По думите й децата са научили нея и сътрудниците й, че с доста обич и внимание сходни контузии могат да бъдат преодолени.

Повече вижте във видеото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР