Десният бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър отговори на упреците

...
Десният бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър отговори на упреците
Коментари Харесай

Трипиър: Ако тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 6:0

Десният бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър отговори на упреците за прекомерно отбранителната тактичност, която " дюшекчиите " използваха по време на реванша от осминафиналите на Шампионската лига против Ливърпул. Тимът на Диего Симеоне изоставаше с 0:2 и се бранеше с всички сили, само че в последна сметка неточност на Адриан пречупи мърсисайдци, които по-късно се сринаха и позволиха цялостен поврат.

Според Трипиър в щаба на Атлетико са знаели, че в даден миг Ливърпул ще изчерпа силите си поради големия напън, който постановяваше повече от 100 минути, което е последна сметка се и случи. След дуела мениджърът на " алените " Юрген Клоп същ разкритикува стила на испанския отбор и изрази неразбиране за какво Атлетико не се пробва да играе същински футбол, в случай че разполага с толкоз качествени реализатори.

" Хората имат чувството, че сме отбранителен тим, само че мисля, че прекомерно прочувствено гледат на метода, по който играхме против Ливърпул. Ако отидеш на " Анфийлд " и тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 0:6. Не знам какво чакаха хората. Виждам експерти, които ни упрекват, че сме се защитавали, само че белким чакат от нас да отидем там и да практикуваме атакуващ футбол, имайки поради метода, по който играе Ливърпул сега? Когато гостуваш там, имаш потребност от проект. Точно това направихме ние. Трябваше да се пазиме, само че най-важното е, че победихме. Знаехме, че те ще се уморят поради големия напън, който ще упражнят, и поради огромното количество сила, което ще вложат. Знаехме, че в един миг ще забавят темпото. Бяха нужни повече от 100 минути, само че в последна сметка спечелихме с 3:2. Хората могат да оплакват колкото желаят, само че ние мислехме, че тъкмо това ни беше нужно за подобен отбор дуел ", съобщи Трипиър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР