Деси ВЕЛЕВАПредизвестеният финал на конкурса за главни чистачи на София

...
Деси ВЕЛЕВАПредизвестеният финал на конкурса за главни чистачи на София
Коментари Харесай

Предизвестен финал

Деси ВЕЛЕВА

Предизвестеният край на състезанието за основни чистачи на София към този момент е реалност. Две компании, одобрени на апетитния пазар на столичното сметопочистване, ще си поделят 144 милиона лв.. Една от тях е на братята Домусчиеви, а другият консорциум е добре прочут състезател в сферата. Кокалът е прекомерно огромен и място за инцидентни реализатори няма.

И, както към този момент стана фешън да се приказва за парите, които раздава общината, сумата е ре-кор-дна. Тя е над два пъти по-висока от цената, която бе избрана за същата активност преди пет години при оповестяването на миналата социална поръчка.

Честито да им е на жителите на четирите региона, които се снабдиха с чистачи. Сега те ще разчитат на рекордно бързо и постоянно метене, събиране и изнасяне на боклука им. Ще чакат да не понасят повече гледки на претъпкани, мръсни и разнебитени контейнери.

Облягайки се на опита обаче, доста скоро ще разберем, че място за илюзии няма. Големите пари не са гаранция за огромни резултати. Поне не в София, където основен инспектор и отговорник към момента е общината, водена от ГЕРБ.

В боклука на града се изливат от десетилетия големи суми, само че те по този начин и не започнаха да се изразходват задоволително дейно. А от кметството не престават да си подвигат летвата нависоко и да си слагат нереални цели, като да вземем за пример да изградят инсталацията за изгаряне на РДФ горивото, което остава след обработката на сметта в завода за боклуци. Там също би трябвало да се усвоят близо 300 милиона лв. за градеж на сякаш безвредното от екологична позиция оборудване. Но поръчката е до средата, градежът е в неразбираемото бъдеще, а парите, част от които са европейски, са в галактическа мъгливост.

Така са привикнали да боравят с милионите на данъкоплатците в столичната администация - местят ги, трансферират, дават обещание, харизват и вършат всевъзможни акробатични номера, до момента в който парите потънат, изчезнат, изпарят се. А с тях - и предстоящата изгода в името на цялото общество.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР