Десетото издание на Фестивала на хвърчилата ще бъде във Варна

...
Десетото издание на Фестивала на хвърчилата ще бъде във Варна
Коментари Харесай

Предстои интересен уикенд за варненци

Десетото издание на Фестивала на хвърчилата ще бъде във Варна на 27 и 28 август. Ще вземат участие въздушни актьори от Турция, Естония, Англия, Нидерландия, Австрия, Южна Африка, заяви за Българска телеграфна агенция уредникът Юри Георгиев от " Въздушни чудеса “. Празникът тази година е с мото " По пътя на птиците “, напомняйки за античния прелетен път Виа Понтика.

Походът на хвърчилата тази година минава по Черноморието на България от юг на север. Стартът бе даден на 20 август при устието на река Велека, след което фестивалът " дебаркира “ и във Варвара и Приморско. 

Във Варна крилатите чудеса ще летят над плаж Аспарухово в двата почивни дни сред 10:00 и 17:00 ч. От тази година към феста се причислява и ваканционно населено място Албена. Демонстрациите там ще бъдат на 31 август и 1 септември на централния плаж. Освен птици, ще бъдат показани и модели на тигри, октоподи, мечета, калинки, птици, риби и други животни, уточни уредникът. На брега ще има и демонстрации на майсторско ръководство на спортни хвърчила, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. В работилници децата ще могат сами да си създадат хвърчило. Финалът на десетото издание на събитието е в Шабла – местността " Малкото море “, южно от Фара, на 3 и 4 септември.

През годините Фестивалът на хвърчилата е събирал десетки хиляди фенове на своите събития, показа още Георгиев. Във Варна публиката доближава до пет хиляди души, а в курортите и по-малките селища по две-три хиляди индивида посещават красивите фиести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР