Десетократно ще намалят таксите при трангранични преводи, извършвани на територията

...
Десетократно ще намалят таксите при трангранични преводи, извършвани на територията
Коментари Харесай

От 15 декември: 10 пъти по-ниски такси за преводи в евро

Десетократно ще понижат таксите при трангранични преводи, осъществявани на територията на Европейския съюз. Това планува правилник, който ще влезе в действие от 15 декември тази година. По думите на евродепутатът на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел регламентът ще даде опция да се спестят милиарди евро, заяви " Монитор ".

Документът планува редица промени, всяка от които цели да помогне на европейските жители. “По този метод от Европейския съюз и Европейския парламент демонстрираме, че работим в интерес на всички свои жители - по този начин един същински двоен стандарт ще остане в историята ”, разяснява Майдел.

Първата основна смяна е обвързвана с размера на таксите при презграничните преводи в евро. С влизането в действие на регламента те ще костват колкото вътрешните преводи в национална валута. Досега това се отнасяше единствено за страните членки на Еврозоната като поставяше в неуместна обстановка България, Румъния, Полша и други. “До момента българите плащаха най-високата такса в Европейски Съюз ”, сподели още Майдел.

На второ място е северната ни съседка Румъния, при която таксите също са високи, само че все пак са двойно по-ниски от нашите. “Българите плащаме сред 30-50 лева, може и 60 лева да дадем, а от време на време за превод от 10 евро, може да платим такса от 15 евро ”, изясни представителката на Европейския парламент.

Друга оригиналност е опцията на потребителите да виждат каква комисионна се взима и по какъв начин тъкмо става превалутирането при изтегляне на пари в непозната валута. Информацията ще се изписва непосредствено на банкомата или може съответният жител да получава данните чрез банковото си приложение или SMS. Очаква се до няколко години сходен правилник да влезе в действие освен за преводите в евро, само че и за други валути, които действат на континента.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
</div
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР