Десетки представители на арменската общност в България протестират пред посолството

...
Десетки представители на арменската общност в България протестират пред посолството
Коментари Харесай

Протест на арменци пред посолството на Азербайджан заради конфликта в Нагорни Карабах

Десетки представители на арменската общественост в България стачкуват пред посолството на Азербайджан в София.

На мирната проява протестиращите се оповестиха срещу кръвопролитията в Нагорни Карабах и против - „ агресорската политика на Баку “ в сепаратисткия район, който се намира в Азербайджан, само че се ръководи от етнически арменци.

Двама от протестиращите пред посолството на Азербайджан в София разясниха:

"След 11 дни бойни дейности и няколко доста страшни набези над мирни поданици, разрушени църкви, доста разрушени къщи, голям брой цивилни жертви, всички ние споделяме единствено едно, в реда на нещата е светът да съблюдава своята дума и да признае независимостта на Карабах ".

"Казвам се Айтор Ацинян. Тука от всички точки на България, от цяла България са събрани арменци с една единствена цел да поддържат нашата татковина и да покажем, че сме същински патриоти, да покажем на нашите бойци, които сега отдават живота си на границата, че сме дружно с тях, че вършим всичко допустимо, въпреки и в чужбина, да им помогнем с каквото можем ".

По мотив разрастващия се боен спор в Арцах (Нагорни Карабах) НФСБ излезе с декларация, в която показва своята поддръжка за справедливата идея на арменската страна.

В декларацията се споделя:

"Националният фронт за избавление на България декларира своята поддръжка в отбрана на справедливата идея на арменската страна и арменския народ във връзка военната експанзия на Азербайджан в Арцах.

Започналата на 27.09.2020 година в 6 ч. сутринта огромна интервенция на армията на азербайджанските въоръжени сили по цялата граница с Армения и Арцах прерасна във безчовечен бомбардировки на цивилен обекти и обитаеми места, вземайки стотици жертви и ранени.

Тези дейности съставляват акт на закононарушение против човечеството, според всички интернационалните конвенции и правила.

НФСБ остро и изрично осъжда непредизвиканата с нищо незаконна експанзия по отношение на цивилни лица и цивилен обекти и приканва за неотложно преустановяване на военните дейности и започването на мирни договаряния без всевъзможни предварителни условия във формата на съпредседателите на Минската група. Прекратяването на всевъзможни военни дейности и установяването на мир нямат опция ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР