Десетки коледни дръвчета заживяха нов живот в Парка на възрожденците

...
Десетки коледни дръвчета заживяха нов живот в Парка на възрожденците
Коментари Харесай

Първа коледна гора в Русе

Десетки коледни дръвчета заживяха нов живот в Парка на възрожденците в Русе. Инициативата се роди в обществената мрежа измежду русенци, които се борят за по-чист въздух и вода в своя град. С помощта на Общината екоактивистите са окуражени да оформят по-зелен образ на Русе, който е измежду градовете с най-мръсен въздух в България.

Инициативата бе подкрепена от десетки русенци, решили да обезпечат по-добра околна среда в града. " Това е нашата амнистия, която желаеме от природата в действителност ", разяснява пред Българска национална телевизия Галичка Николова, фейсбук група " За чисти въздух и вода в Русе ".

Едно от засадените дръвчета, купено за Коледа, в продължение на 2-3 години е украсявано за празника в дома на русенци. Сега към този момент ще живее нов живот, допускам, и ще му бъде най-хубаво тук, описа Цветан Цанев.

Община Русе обезпечи спомагателни дръвчета и експерти, които да дават препоръки за засаждането и поддържането на първата Коледна гора в града.

" Най-интензивно е първата година, първото лято да оцелеят. Поне 2-3 пъти месечно да се полеят ", сподели Марин Койнов, гл. инж. на Общинско дружество " Паркстрой " - Русе.

Кметът на града Пенчо Милков прикани всички съграждани, обичайки Русе, да засаждат дръвчета, да облагородяват средата към домовете си. Не е нужно да го вършат в публични акции, просто да го вършат постоянно и упорито.

Русенци към този момент възнамеряват засаждане и на широколистни дръвчета. А кметът Милков съобщи, че с изключение на в централната част на града, подобаващи места за оформянето на нови паркове има и в огромните квартали, като " Дружба " и " Чародейка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР