Десетки граждани се събират на протест пред Съдебната палата в

...
Десетки граждани се събират на протест пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

Протестиращи пред Съдебната палата: Няма да мълчим, затвор за Георги

Десетки жители се събират на митинг пред Съдебната палата в София. Той е един от десетките, които през днешния ден се организират на територията на цялата страна в поддръжка на потърпевшото 18-годишно момиче от Стара Загора, което бе нападнато с макетно ножче от 26-годишния Георги Георгиев.


Протестиращите упорстват за законови промени, съответно правораздаване и цялата суровост на закона, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ива Ганчева е една от участничките в митинга. Пред БГНЕС тя изясни, че предишният път не е съумяла да се включи в митинга. " Включвам се поради следващата вълна от принуждение, на която ставаме очевидец, включвам се поради цирка, който се разигра през вчерашния ден в Народното събрание. За мен това беше едно унизително отношение по отношение на всички дами, които сега са жертви на принуждение, които би трябвало да съберат храброст да излязат, да избягат. Трябва да има настоящи механизми, които да ги защищават ”, уточни тя. Според нея съдиите ползват закона подобен какъвто е, само че би трябвало да има промени в Наказателния кодекс и да се намерения съществено за образованието на децата в учебно заведение.


Протестиращите държат плакати с надпис “Нито една повече ”, “Скулптуре, ще те запомним с този културен шедьовър ”, “Затвор за Георги ”, “Няма да мълчим ” и други

Изискванията, които протестиращите слагат към институциите, са въвеждане на политики за предварителна защита, поддръжка и протекция на дамите потърпевши от насилие; промени в използването, политиките и практиките на тези политики; улеснен достъп на потърпевшите до правосъдие; правосъдна промяна, основаване на спешни центрове за потърпевши от принуждение във всяка една област в страната в оптимално къси срокове; неотложно започване на работа на Националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашното насилие; за всяко издадено правосъдно решение и здравна експертиза да се носи лична отговорност и право да се търси правосъдна отговорност при определяне на компрометиране, както и въвеждане на часове по полово обучение като превантивна мярка против полов тормоз, включващи часове по въпроси за като тъждество сред дамите и мъжете, взаимно почитание, ненасилственото разрешаване на спорове, нестереотипни функции на половете, принуждение над дами и правото на персонална цялост.


Очаквайте детайлности!/БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР