Над 500 русенски деца се включиха в мащабен спортен празник

...
Над 500 русенски деца се включиха в мащабен спортен празник
Коментари Харесай

Над 500 русенски деца се включиха в мащабен спортен празник за превенция на зависимостите

Над 500 русенски деца се включиха в огромен състезателен празник за предварителна защита на зависимостите
Над 500 деца от Русе се включиха в състезателен празник, обединил Световния ден на предизвикването и акцията „ Заедно дейни – аз и моето семейство “. Събитието беше проведено от Община Русе, Ученическа спортна школа-Русе, РУО-Русе, Българска федерация спорт за всички/БФСВ/ и беше с с финансовата поддръжка на ММС по „ Програма за развиване на спорта за всички “.
По продължение на алея „ Перистери “
и в двора на Английската езикова гимназия „ Гео Милев “ бяха обособени места за демонстрации на участващите в проявата 18 спортни клуба от Русе. На всеки искащ  бе предоставена опция да вземе присъединяване посредством упражняване на даден тип спорт или съответна двигателна интензивност най-малко за 10-15 минути без спиране според от физическите си благоприятни условия.
Участниците можеха да избират дали да се включат в занимания по битка, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, повдигане на тежести и други
В спортната демонстрация взеха присъединяване и близо 100 възпитаници от 11 образователни заведения, които бяха подкрепени от своите родители, както и чиновници на две от най-големите компании в района.

В рамките на акцията „ Заедно дейни – аз и моето семейство “ русенци се включиха в разнообразни развлекателни игри като национална топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и други
На място бяха обособени и пунктове по „ Първа долекарска помощ “ и „ Превенция на водния травматизъм “ от БЧК и Регионалната здравна ревизия.
За участниците в проявата бе планувана и лотария с голям брой награди, обезпечени от Община Русе. В културната стратегия на събитието участваха Мажоретен състав „ Екстрийм “ към Общински юношески дом и Клуб по спортни танци „ Настроение “. Организацията беше подкрепена и от Ученическа спортна школа с шеф Мая Петрова. В спортната демонстрация се включиха и Клуб за спорт и танци „ Фламинго Етно “ и танцьори от  ФТТ „ Найден Киров ”.
Националната акция „ Световен ден на предизвикването “ се организира за 31-ви път
и цели да насърчи и разпространява систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР