Атанас Зафиров поема временно БСП след оставката на Корнелия Нинова.

...
Атанас Зафиров поема временно БСП след оставката на Корнелия Нинова.
Коментари Харесай

Атанас Зафиров поема временно БСП след оставката на Корнелия Нинова

Атанас Зафиров поема краткотрайно Българска социалистическа партия след оставката на Корнелия Нинова. Депутатът от няколко Народното събрание и апетитен в колоарите на столетницата за прозападно насочен функционер на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров стана изпълняващ длъжността ръководител на Българска социалистическа партия. Това ще е най-малко до избора на нов водач на партийния конгрес през номври, 2024 година.

За Зафиров гласоподаваха 104 делегати от общо 105-има присъстващи на пленума, издадоха достоверни източници от „ Позитано “ 20 в София, където към момента тече съвещанието. Трима социалисти са дали своят вот с „ въздържал се “.

Интересното е, че незабавно след изборите Атанас Зафиров се разгласи за договаряния с ГЕРБ.

Атанас Зафиров поема краткотрайно Българска социалистическа партия след оставката на Корнелия Нинова 15.06.24 15:04 Елена Гунчева сподели озверяла хиена и се озъби на Урсула, назова я „ ЛАЙНЕН “ 15.06.24 14:40 Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ „ Козодуй “! 15.06.24 14:13 Тежко разобличаване за Васил Терзиев: Градоначалства без да има достъп до класифицирана информация 15.06.24 13:38 Иди ми, дойди ми: Христо Иванов ще се закълне като народен представител, само че след това ще направи друго! 15.06.24 13:10

Лидерът на младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков и дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутева, пристигнаха на „ Позитано “ 20 да изразят удовлетворение, че Корнелия Нинова се е отдръпнала от поста незабавно след като  са я призовали за оставка. Те бяха отпечатали специфични позиви “Пътеводител на социалистическата концепция “, които раздадоха и разлепиха в партийната централа.

В документа те се афишират за избор на различен водач, като декларират, че „ Тук не е Съюз на демократичните сили! Не желаеме новите лица на Българска социалистическа партия да бъдат от младежкото Съюз на демократичните сили “, с намек по адрес на някогашния юношески водач на синята партия Калоян Методиев, който след виртуозните маневри на Корнелия Нинова към този момент е народен представител от Българска социалистическа партия.

Повечето от делегатите намерено обявиха, че не са съгласни с политиката, водена от Корнелия Нинова и отхвърлят да поддържат протежето й Георги Свиленски за ръководител на парламентарната група.

Водачът на групата общински съветници в София Иван Таков разяснява като неправилно подаването на оставка на цялото Изпълнително бюро от страна на Нинова. Подумите му това не звучи законно, защото самата председателка е подала своята оставка два-три дни по-рано и към този момент не е в качество да подава тази на цялото управление.

„ Това са в действителност някакви обезверени опити за своето персонално избавление, които прави Корнелия Нинова, които за мен са показателни за всичко, което се случваше до момента. Време е да затворим една срамна страница в историята на партията, само че и да не забравяме какво се е случило, с цел да не се повтарят тези неща, които доведоха до в действителност едно идейно, организационно, а както виждаме – и електорално пагубно положение на партията сега “.

Такев се разгласи за обединяване на лявото, за нови хора, за нови хрумвания и да се върнат социалистите към техните полезности. Тема на полемиките, несъмнено и следващия тежък избирателен неуспех на Българска социалистическа партия.

Източник: Сега

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР