Десетки екстремисти от Германия са заминали за зоната на военните

...
Десетки екстремисти от Германия са заминали за зоната на военните
Коментари Харесай

Десетки германски екстремисти са заминали да се бият за Русия в Украйна

Десетки екстремисти от Германия са отпътували за зоната на военните дейности в Украйна от началото на съветската инвазия , оповестява ДПА, базирайки се на в. " Велт ".

По данни на вътрешното министерство на Германия органите за сигурност са записали заминаването на 61 души, " свързани с екстремизъм или политически стимулирани закононарушения ".

При 39 души е имало действителни признаци, че са напуснали страната " с желание да вземат участие във военни дейности ". От тях 27 са били проруски, а 12 - проукраински настроени.

Сред откритата група лица, отпътували за Украйна, отчетливо доминират тези, за които управляващите имат съответни данни, че са взели участие във военните дейности.

Сред тях има както десни, по този начин и леви екстремисти. Властите обаче класифицират множеството като " повлияни от непозната идеология ".

Разбивка на съответни групи обаче не е допустима заради липса на данни.
 ФСБ задържа съветски военнослужещ,
ФСБ задържа съветски военнослужещ, " вербуван от Украйна "

Той подготвял гърмеж на транспортен съд от съветския Черноморски флот

Говорител на немското министерство на правораздаването посочи, че по принцип присъединяване в бойни дейности в Украйна не е наказуемо, стига лицата " да не работят като наемници, а като членове на постоянните въоръжени сили или еквивалентни доброволчески корпуси и милиции ". Това обаче не ги защищава от следствие за възможни военни закононарушения.

Федералната прокуратура не е поискала да разяснява дали се водят съответни производства против бойци, напуснали страната.

Експертът по външна политика на опозиционните Християндемократи (ХДС) Родерих Кизеветер разкритикува сдържаността на държавното обвиняване.

" Индивиди, които непринудено се причисляват към съветските въоръжени сили или терористични групи, с цел да вземат участие в нахлуването в Украйна, би трябвало да бъдат преследвани след завръщането си в Германия ", безапелационен бе той и уточни, че би трябвало да се одобри, че тези бойци " редовно са взели участие във военни закононарушения и нарушавания на човешките права ".

Проруски деятели в Германия подаряват пари на съветската войска

Средствата са за закупуване на радиостанции, слушалки и телефони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР