Десетилетието на Лионел Меси и Кристиано Роналдо във футбола приключи.

...
Десетилетието на Лионел Меси и Кристиано Роналдо във футбола приключи.
Коментари Харесай

Меси срещу Роналдо през десетилетието!

Десетилетието на Лионел Меси и Кристиано Роналдо във футбола завърши. Аржентинецът приключи по положителен метод календарната година, реализирайки при безапелационния триумф над Алавес с 4:1. Но този на Роналдо не мина по сходен метод. Португалският нападател се целеше към първи трофей през сезона против Лацио в разногласието за Суперкупата на Италия. Но той по този начин и не се разписа, а неговият Ювентус отстъпи с 1:3. Двете суперзвезди спореха за върха в международния футбол през това десетилетие.

Ето и какво демонстрират статистическите данни за миналите 10 години, с цел да забележим кой в действителност се насладил на по-силно десетилетие:

Голове на клубно равнище:

Меси: 522

Роналдо: 478

Меси е с повече от 50 гола пред безконечния си противник, само че в случай че би трябвало да сме почтени, индикаторите и на двамата са невероятни. Меси има по приблизително 52 гола на година, до момента в който Роналдо – по-малко под 48. Безумни числа. Най-добрата година за аржентинеца пристигна през 2012, когато той вкара 79 гола за Барса, до момента в който Роналдо осъществя 59 през 2013, когато към момента беше състезател на Реал Мадрид.

Асистенции на клубно равнище:

Меси: 205

Роналдо: 140

Отново, невероятни числа. Роналдо държеше темпото на противника, само че броят на асистенциите му понижа с напредването на възрастта.

Трофеи с клубни тимове:

Меси: 23 

Роналдо: 17

Аржентинецът сграбчи 23 трофея с Барселона за интервала, в това число и седем трофеи на Ла Лига. Роналдо има едвам три шампионски трофеи – две в Ла Лига и една в Серия А, само че води по титли от Шампионската лига – четири (2014, 2016-18) на два (2011 и 2015).

Голове за националния тим:

Роналдо: 77

Меси: 57

Португалецът се показа несъмнено по-добре на интернационално равнище, в сравнение с своя огромен конкурент.

Роналдо завоюва европейската купа през 2016.

Трофеи с националния тим:

Роналдо: 2

Меси: 0

Роналдо изведе Португалия до европейската купа през 2016 и Лигата на нациите през 2019. Меси, от своя страна, претърпя на няколко пъти отчаяние на интернационалната сцена, губейки в три огромни финала – Световното през 2014, както и на два пъти в Копа Америка през 2015 и 2016.

„ Златни топки “:

Меси: 6

Роналдо: 5

До тази година и двамата бяха с еднакъв брой оценки от най-престижната самостоятелна премия. През 2019 обаче аржентинецът завоюва оценката за рекорден шести път в своята кариера.

Цялостен рейтинг (от 10 възможни):

Меси: 8.62

Роналдо: 8.05

И тук Меси е с малко над своя конкурент. Роналдо има 8.17 рейтинг за Реал и 7.58 за Ювентус, което прави приблизително 8.05 за десетилетието (данните са на база показване на клубно равнище и европейски клубни турнири).

Меси сграбчи рекордна шеста “Златна топка ” през 2019.

От изброените категории, Меси се е насладил на по-успешно десетилетие от Роналдо, когато стане въпрос за клубен футбол. Но, на национално равнище, Роналдо е с по-добрите индикатори. И двамата не са надалеч от края на своите забележителни кариери, тъй че да се надяваме, че ще ги следим колкото се може повече и през идващото десетилетие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР