Десет таблета дари на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ

...
Десет таблета дари на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ
Коментари Харесай

Дариха 10 таблета на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ С...


Десет таблета подари на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „ Свети Георги “ Сдружение „ Институт за Здравни Активности и Технологии “ (ИЗАТ), гр. Пловдив. Средствата за пазаруване на таблетите са обезпечени от физически лица и от „ Ротаракт клуб – Пловдив “. Дарението от името на клиниката одобри доцент доктор Евгений Мошеков.

Устройствата ще оказват помощ при възобновяване на дребните пациенти и ще облекчат престоя на децата в тежко положение, считат благодетелите. Идеята за даряване на таблетите се ражда още в средата на годината при среща с началника на клиниката проф. доктор Пенка Стефанова, съгласно която тежко болните деца заслужават доза забавление, като използването на таблетите не надвишава повече от един час на ден. Дигиталните устройства ще се употребяват и за музикотерапия, каквато обичайно се организира в клиниката.

Това е втората подред, само че не и по значителност, сполучливо осъществена цел в акцията „ Болници с библиотеки “ на ИЗАТ. В края на м. юли т.г. сдружението подари огромно количество книги на друга клиника в „ Свети Георги “ – Клиниката по педиатрия. Тогава за по-малко от два месеца в акцията се включиха над 900 донори с повече от 10 000 книжни издания за няколко лечебни заведения.

Сдружение „ Институт за Здравни Активности и Технологии “ е организация, фокусирана към осъществяване на действия, свързани с отстояване на ползите на пациенти от другите възрастови групи, хора в неравностойно състояние – здравословно и обществено, представители на рисковите групи, както и техните близки. Стремежът на сдружението е да подкрепя за тяхната обществена интеграция, личностна и трудова реализация и изява в другите сфери на публичния живот.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР