Десет проекта за градско развитие ще получат 33,4 млн. лв.,

...
Десет проекта за градско развитие ще получат 33,4 млн. лв.,
Коментари Харесай

Отпускат 33,4 млн. лв. за проекти за градско развитие

Десет плана за градско развиване ще получат 33,4 млн. лева, от които 17,3 млн. лева са от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

"Фондовете за градско развиване утвърдиха 10 плана. Сред тях са планът за възобновяване на синагогата във Видин и превръщането й в туристически обект, градска зона на Плевен и други ", разгласи районният министър Петя Аврамова по време на конгрес.

Министърът акцентира, че с 369,7 млн. лева към Фонда на фондовете бяха основани три Фонда за градско развиване, които дружно с привлечените средства ръководят към 585 млн. лева Те могат да бъдат употребявани под формата на нисколихвени заеми и банкови гаранции в планове за възстановяване на градската среда в 39 града, в областта на туризма и културното завещание.

Представители на българския бизнес могат да вземат участие като крайни получатели на кредитно финансиране за планове както в региона на спортната инфраструктура, зоните с капацитет за икономическо развиване, градската електромобилност и възстановяване на градската среда, по този начин и като сътрудници на общините в реализацията на ограничения в поддръжка на обекти на културното завещание.

Аврамова обърна внимание на удобните условия на този тип финансиране – усреднена рента по заемите под пазарната, до 20 години период за погасяване за планове за градско развиване и в областта на туризма, както и 15 година за планове за енергийна успеваемост. Има и гратисен интервал за главницата по финансирането, който е до 3 година за градско развиване и в областта на туризма и културното завещание и до година и половина за планове за енергийна успеваемост.

След форума Петя Аврамова разяснява пред публицисти, че бизнесът основава работни места, а страната би трябвало да обезпечи икономическа непоклатимост и условия за неговото развиване.

"Бизнесът търси добра инфраструктура, тъй че нашите съществени старания са ориентирани към това Северна България да има автомагистрала и към обезпечаването на добра съгласуваност от Видин до Ботевград. Чрез публично-частно партньорство могат да бъдат осъществени планове, които да доведат до стопански напредък. Правителството работи за основаване на стопански зони в огромните градове на страната, които да развият както тях, по този начин и обитаемоте места в района ", сподели още министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР