Депутатите ще разгледат днес промени в Закона за бюджета на

...
Депутатите ще разгледат днес промени в Закона за бюджета на
Коментари Харесай

Гледат промени в Закона за бюджета на Здравната каса и ДОО

Депутатите ще прегледат през днешния ден промени в Закона за бюджета на Здравната каса и на държавното публично обезпечаване, съобщи Българското национално радио.

" Промените в бюджета на НЗОК плануват Касата да може да заплаща действия за минали интервали, регистрирани от лечебните заведения. Те дават опция при неусвояване на бюджетните средства за тази година същите да могат да се употребяват за заплащания на надлимитна активност ", изясни шефът на НЗОК Петко Салчев.

" С плана на закон за допълнение и изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса ще се даде правно съображение при неусвояване на бюджетните средства за 2020 година за болнична помощ, да бъдат употребявани за заплащане към изпълнителите на болнична помощ за минал интервал, които НЗОК е открила по съответния ред ", разясни Салчев.

За 2015 година Касата има отговорности в размер на над 50 милиона лв., а за 2016 година - те са 26 милиона лв.. Поправките в бюджета на държавното публично обезпечаване плануват минималният дневен размер на паричното обезщетение за безработица да се увеличи от 9 на 12 лева от 1 октомври.

Това нарастване ще засегне към 30 хиляди души за интервала до 31 декември 2020 година, добави БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР