Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще реши създаването на газова борса

Депутатите ще обсъдят на първо четене измененията в Закона за енергетиката, които регламентират основаването на газова борса.

Предложените промени в Закона за енергетиката плануват основаване на ликвиден борсов пазар на природен газ. Вносителите от ГЕРБ и " Обединени патриоти " показват, че основаването на лицензирана газова борса включва и ограничения за превъзмогване на ниската ликвидност в сегашния миг, които ще дадат опция на търговците да подписват покупко-продажби на едно място. Участниците на пазара с природен газ ще могат и в бъдеще да реализират покупко-продажби въз основа на двустранни контракти.

В претекстовете се развива и тезата, че България има огромен капацитет да се трансформира в районен газов разпределителен център, като се показва, че в основата е идея за газов хъб „ Балкан “, създадена взаимно от Европейската комисия и българското държавно управление.

В Народното събрание ще започват и диалозите за това кой да е размерът на държавното финансиране на политическите партии, като ГЕРБ оповестиха, че са склонни на диалози, в случай че множеството политически сили не се обединят към концепцията им за 1 лев на глас. Очаква се консултациите да стартират в 10:00 часа, като настройката е те да за закрити за медиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР