Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Текстовете

...
Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Текстовете
Коментари Харесай

Решено: Карантинираните ще гласуват с подвижни избирателни кутии

Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за изключителното състояние. Текстовете плануват хората, сложени под карантина или в болнично заведение да могат да гласоподават в преносима урна.
Те ще би трябвало да заявят желанието си да гласоподават по този метод не по-късно от три дни преди изборния ден. Всяко заявление ще се ревизира от РЗИ. Депутатите взеха решение още, че всяка една секционна изборна комисия може да бъде формирана от най-малко трима членове, без значение дали е в България или чужбина.
 Правна комисия поддържа концепцията карантинирани да гласоподават с преносима урна Правна комисия поддържа концепцията карантинирани да гласоподават с преносима урна
Поставените под карантина в домашни условия поради COVID-19 ще могат да гласоподават с мобилна изборна урна, взеха решение депутатите от Комис...

Парламентът одобри още партиите да могат да организират акции при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Народните представители разпоредиха през днешния ден на здравния министър и основния държавен здравен контрольор да дефинират противоепидемичните правила за изборния развой.
ЦИК по отношение на тези ограничения би трябвало да дефинира организацията.
Разходите и обезпечаването на изборите, в това число и с нужните средства за отбрана е за сметка на Министерския съвет.
 След първо четене: Депутатите дефинираха две благоприятни условия за гласоподаване на карантинирани и оставиха избора на ЦИК След първо четене: Депутатите дефинираха две благоприятни условия за гласоподаване на карантинирани и оставиха избора на ЦИК
Подвижни секции, с които урните да се разнасят по домовете на болните и в лечебните заведения, с цел да гласоподават хората, които са под карантина на с...
От Българска социалистическа партия не поддържаха предлагането с мнението, че признатите ремонти не би трябвало да са в Закона за изключителното състояние, а в Изборния кодекс. Управляващите се аргументираха, че мястото на текстовете е тъкмо в закона за изключителното състояние, тъй като в него се показват методите и опцията всички български жители да имат правото да упражнят правото си на глас в изискванията на Коронавирус -19 и това не постанова промени да се залагат като трайна уредба в изборния кодекс.
Парламентът отхвърли предлагането на Движение за права и свободи да могат да се събират на партийни събрания в изискванията, които в този момент важат за кината и театрите, с цел да бъде подравнен режимът сред всички партии, като визират такива, които ще вършат предизборни концерти.
Разисквания:
" Правим това предложение, с цел да изравним режима, т.е. да дадем късмет и на партиите да могат за събират толкоз хора, колкото ще съберат партиите от шоубизнеса. И го вършим, с цел да не трансформираме всяко партийно събиране и всяка среща с гласоподавателите в концерт ", сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.
" Мястото на каквито и да е промени, свързани с изборния развой с идните избори е в Изборния кодекс, а не в различен закон. Изборният кодекс е този нормативен акт, който обгръща напълно материята, обвързвана с организацията на изборите ", счита Филип Попов - секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
 ГЕРБ тихомълком промени Закона за изключителното състояние през различен и без пояснения ГЕРБ тихомълком промени Закона за изключителното състояние през различен и без пояснения
С цялостна мощ ръководещите не престават да погазват най-базисните правила на законодателния развой. С ремонти, вкарани в последния моме...
" Смятаме изрично, че в сегашната обстановка е належащо единствено да бъдат въведени тези ограничения, с които да се даде опция за вероятното обикновено практикуване правото на избор на българските жители. А, уважаеми народни представители, това не постанова непременно трайна уредба в Изборния кодекс ", сподели Красимир Ципов - зам.- ръководител на ПГ на ГЕРБ.
" Тези промени са съобразени съответно със болестта, известно като COVID-19, причинявано от вируса Сас-ков2. Те не са предопределени и не са общи разпореждания във връзка с гласоподаване при която и да е зараза, не са нереални правила за всички типове вируси и пандемии, които могат да зародят. И в този смисъл ранга на уредбата им е разумно да не бъде в Изборния кодекс ", счита Христиан Митев - секретар на ПГ на " Обединени патриоти ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР