Депутатите приеха наложеното частично върху промените в Закона за енергетиката,

...
Депутатите приеха наложеното частично върху промените в Закона за енергетиката,
Коментари Харесай

Депутатите се съобразиха с ветото на президента върху Закона за енергетиката

Депутатите одобриха наложеното отчасти върху измененията в Закона за енергетиката, които уреждат балансирането на енергийната система. По предложение обаче на народния представител от ГЕРБ/СДС Делян Добрев Законът за енергетиката бе признат на второ гласоподаване, с което законотворците се съобразиха със противоречивите точки в закона.

Според наложеното несъгласие се " стига до отклоняване от общоевропейската уредба, като се пречи на нейните социално-икономически изгоди в България ". Държавният глава не приема текста, който планува до края на 2023 година финансовото съглашение, изготвяно от електроенергийния систематичен оператор, да се прави на времеви период от един час вместо на 15 минути. " Задължителното балансиране за 15 минути е въведено след подробен разбор на системите в 36 страни, огромна част от които от Европейския съюз ", показва президентът в претекстовете си за наложеното несъгласие.

Георги Самандов от " Български напредък " съобщи, че ветото е голословно и президентът е бил измамен. Къде беше КЕВР и за какво не упражни правото си на цялостна дерогация, недоумява Самандов. Къде бе КЕВР, когато несправедливата методика бе призната макар мненията на всички заинтригувани страни? Къде бе КЕВР, който да пази ползите на българските консуматори? За следващ път хората заплащат вредите, нанесени от личната си несъответстваща администрация, уточни Самандов.
 Енергийна комисия възприе ветото на президента върху Закона за енергетиката
Енергийна комисия възприе ветото на президента върху Закона за енергетиката

КЕВР, Министерство на енергетиката и ЕСО застават зад претекстовете на Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР