Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров

...
Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров
Коментари Харесай

НС освободи депутата Александър Тодоров, става шеф на тотото

Депутатите освободиха своя сътрудник от " ИТН " Александър Тодоров от длъжността му като депутат. Причината - той е определен за изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор.

Срещу освобождението му от служба се оповестиха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Мотивите им са, че той е попълнил неверна декларация.

" Тук става въпрос за принудително изземане на властта. Призовавам сътрудниците от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е безочливо. Няма да разтварям думи за назначение на дами, братовчеди, това е надменно ", разяснява Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста началник на тотото в нарушаване на закона, тъй като е бил народен представител в това време.

" Нищо, че е състезателен министър - той е юрист. Той беше в предишното Народно заседание началник на правна комисия. Не е отговорен младият сътрудник, а министърът ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

От Има Такъв Народ поддържаха своя сътрудник Александър Тодоров.

" По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се заявява несъответственост с длъжността и има период до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е заявил това и досега на встъпването си в служба няма да е депутат ", сподели Ива Митева от Има Такъв Народ.

По думите ѝ е нелогично да се чака всички хора, които се назначават, да са безработни преди този момент.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с погрешно наличие и Софийският градски съд се е произнесъл към този момент като е отказал регистриране като началник на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за депутат от регион Плевен. По специалност е правист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР