Депутатите излязоха във великденска ваканция, но за първите две формации

...
Депутатите излязоха във великденска ваканция, но за първите две формации
Коментари Харесай

Срещи извън работно време! Какво са намислили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Депутатите излязоха във великденска почивка, само че за първите две обединения с най-вече гласове на изборите няма отмора.

Работни групи на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ) разговаряха в Народното събрание в понеделник. Няколко часа те водиха договаряния за целите в първата сесия на 49-ото Народно заседание (НС).
-->
И двете обединения бяха безапелационни, че разговори за сформиране на държавно управление не е имало.

" Обсъжданията бяха единствено за това каква е законодателната стратегия на тази сесия на Народното събрание. Обсъдихме листата от законопроекти, които ще сложим за разискване.

Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има държавно управление и како би било то. Не е наша работа ", сподели Николай Денков от ПП-ДБ.

" Основните тематики, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и уговорките по отношение на Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната.

Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция ", изясни Росен Желязков от ГЕРБ.

" Темата за ръководителя на Народно събрание не се разисква сега, тъй като тя е функционалност на този главен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е методът за решение ", добави той.

В четвъртък ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оповестиха, че ще излъчат преговорни екипи, с които да се схванат за законодателна рамка на 49-ото Народно събрание. Заедно ще внесат закони за правосъдната промяна, Шенген, проекта за възобновяване и резистентност, еврозоната и домашното принуждение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР