Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии. За да

...
Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии. За да
Коментари Харесай

Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии

Депутатите избраха състава на 25-те непрекъснати парламентарни комисии. За да могат те да проработят, по-рано през днешния ден беше признато допълнение към правилника, съгласно което съвещание на комисия ще може да бъде ръководено и от неин член, избран от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков:

" За управляващ съвещанието на комисия ще бъде избран неин член при съблюдаване на следните критерии в низходящ ред: член на комисията, който в 48-ото Народно заседание е бил неин ръководител. Ако в новия състав на комисията някогашният ръководител не е неин член и/или не е депутат, за управляващ съвещанието ще бъде избран депутат от същата парламентарна група. Заседанията на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията до избора на управление ще бъдат ръководени от член на комисията от парламентарната група " ИТН ", уточни Желязков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да членува в нито една комисия.

Съпредседателите на ПП-ДБ обаче ще вземат участие в няколко - Асен Василев - в комисиите по бюджет и по европейските въпроси, Кирил Петков и Христо Иванов в комисията по външна политика, като Иванов ще бъде член и на Комисията по защита, Атанас Атанасов - в комисиите по вътрешна сигурност и надзор над службите.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е включен в състава на комисиите по конституционни въпроси и вътрешна сигурност, водачът на Българска социалистическа партия Коренилия Нинова - в комисиите по надзор над службите и по обществена политика, а водачът на Възраждане Костадин Костадинов - в комисиите по просвета и българите в чужбина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР