Депутати призоваха президента Румен Радев да наложи вето върху с

...
Депутати призоваха президента Румен Радев да наложи вето върху с
Коментари Харесай

Леви депутати призовават Радев за вето върху Кодекса на труда

Депутати приканиха президента Румен Радев да наложи несъгласие върху с които се усилиха часовете ексклузивен труд, договарян сред служащ и шеф в груповия трудов контракт, съобщи БГНЕС.
„ Очаквано, разумно и належащо е президентът на България да употребява конституционното си право и да наложи несъгласие на Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда.
 Сладки политически приказки по какъв начин двойният ексклузивен труд ще е пожелателен Сладки политически приказки по какъв начин двойният ексклузивен труд ще е пожелателен
Няма наложително нарастване на изключителния труд на 300 часа. Остават тези 150 часа като ограничаване на изключителния труд. Какво се пром...
По този метод той ще оправдае и упованията на левите гласоподаватели, които дадоха поддръжката си за неговия избор, с цел да бъде същински и институционален регулатор в интерес на една обществена политика за отбрана на хората на наемния труд “, счита Красимир Янков, един от напусналите парламентарната група на Българска социалистическа партия.
Според него точно индивидът е главната част от „ политическото верую “ на прогресивните социалисти, както се самоопределят той и неговите сътрудници, отделили се от левицата. Затова те упорстват президента да върне за ново разглеждане измененията.
„ Промяната в статуса на работещите небогати не би трябвало да бъде за сметка на здравето и пълноценната им отмора, а в резултата на нова цена на труда, нарастване на приходите, по-добро нормиране на почасовото заплащане “, счита Янков.
С измененията болшинството утвърди нарастването на изключителния труд от 150 на 300 часа, както и по-дълъг интервал на сумарно пресмятане на работното време.
 Ваня Григорова за нарастването на изключителния труд: ГЕРБ не чува причините ни Ваня Григорова за нарастването на изключителния труд: ГЕРБ не чува причините ни
Приеха двойното нарастване на изключителния труд и двойното нарастване на сумираното работно време. Аргументите против тези безобразия бях...
„ Обявилите се против текстовете депутати приканиха и за готовност по тематиката на всички народни представители, които не са част от ръководещото болшинство, прокарало текстовете.
Още
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР