Демонстрации с полицейско куче, професионален груминг и прескачане на препятствия

...
Демонстрации с полицейско куче, професионален груминг и прескачане на препятствия
Коментари Харесай

Общинският приют в Пловдив отбеляза Световния ден на безстопанствените кучета

Демонстрации с полицейско куче, професионален груминг и прескачане на трудности бяха част от интензивностите, с които пловдивският общински подслон означи Световния ден на безстопанствените кучета. Празника почетоха десетки фенове на четириногите, а родители бяха довели децата си, с цел да се порадват и поиграят с кученцата. 

Събитието, под надпис " Кучешка неделя ", започва с демонстрации на кучетата-полицаи от база " Питомник ". Един от четириногите чиновници на пловдивската полиция сподели забележителни умения в задържането на нарушител при полицейска инспекция. От " Айляк петс " път демонстрираха по какъв начин се поддържат козината и хигиената на другите типове кучета. Специалистите от груминг салона подсетиха на стопаните постоянно да преглеждат лапите на своите любимци за кърлежи и демонстрираха по какъв начин вярно да изрежат ноктите им. Голямата атракция на събитието бяха косматковците от " Аджилити клуб България ", които изненадаха гостите с професионални спортни умения, измежду които прескачане на трудности, минаване през тунели и даже извършване на команди на британски.

" Учим кучетата да се забавляват и не им се караме. При нас също има бездомни кучета, доста от които към този момент са осиновени и реализират огромни триумфи в спорта ", споделят от клуба. 

Капацитетът на общинския подслон е напълно напълнен, а кученцета чакат своите стопани. През миналата година са кастрирани и обработени 450 безстопанствени кучета като 50 % от тях са одомашнени. 

" Дейността по залавяне и кастриране на кучетата се основава на Националната  програма за преодоляване популацията на безстопанствените кучета в България. Последното броене на бездомните кучета в Пловдив сочи, че към този момент над 90 % от тях са кастрирани и обработени ", споделят от приюта. 

От 1-ви април 2022 г.  всеки осиновител на куче от общинския подслон ще получава определеното животно изцяло безплатно. Всички нужни ветеринарни операции и документи /обезпаразитяване, кастрация, в случай че възрастта и здравословното положение на животното разрешават, издаване на  ветеринарен паспорт, идентификация с  микрочип/ ще бъдат направени напълно за сметка на приюта. От новия притежател ще се чака само обич и грижи към домашния любим. 

По случай Световния ден на безстопанствените животни през целия месец април всеки одомашнител на куче от приюта ще получи и непретенциозен жест на внимание от администрацията - тефтерче и тениска с логото на приюта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР