Демокрацията и възможността всеки гражданин да изрази свободно своя вот,

...
Демокрацията и възможността всеки гражданин да изрази свободно своя вот,
Коментари Харесай

Радев: Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията

Демокрацията и опцията всеки жител да изрази свободно своя избор, без да бъде манипулиран, нямат цена. Не машините са отговорни, а ниската успеваемост на администрацията - и във връзка с подготовка и цена на публични поръчки, и във връзка с организация на потребление на машините. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос за плануваната анулация на машинното гласоподаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Радев съобщи, че е извънредно неуместно да се дават непрестанно за образец другите европейски страни, изключително Холандия, в които се били отказали и нямало машинно гласоподаване. Когато нашата изборна администрация и управляващи реализиран подобен невисок % на недействителни бюлетини и когато обезпечат условия да няма операция на изборите, както е в тези страни - тогава, да, аз съм склонен да махнем машинното гласоподаване, разяснява Румен Радев. По думите му това е удар и по сънародниците ни зад граница, които чакат от ден на ден да бъде чуван и техният глас, а в действителност отводът от машинното гласоподава отдалечава и електронното отдалечено гласоподаване. По думите на президента най-много буди паника наложилата се процедура няколко месеца преди всички избори да се прави ремонт на закона, което, съгласно Радев, затвърждава убеждението, че тук има някаква цел.

На въпрос за дадения през днешния ден от държавното управление мандат за сключване на договорите за покупка на осем самолета Ф-16 блок 70, президентът Румен Радев съобщи, че държавното управление е длъжно да обезпечи оперативните качества и техническата поддръжка на самолета, по този начин както те бяха създадени в Министерството на защитата, признати от Министерския съвет и одобрени от Народното събрание. Към момента има сензитивно разминаване с тези параметри, макар че цената е свалена, само че единствено на 700 млн. без Данък добавена стойност над първичния план, разяснява Радев.

Разбирам ентусиазма, че нещо ще стане, само че няма място за възторг. Очаквам да има доста прагматичен метод към този план, съобщи Радев. Според него тоталната доминация на политическите претекстове над оперативните качества и изискванията за техническа поддръжка на самолета, които се отсрочват във времето и ще се оскъпяват доста, може да обезсмислят плана.

Президентът Радев разяснява тематиките довечера в Българска академия на науките, където пристигна, с цел да взе участие в отбелязването на 80-тата годишнина от рождението на проф.Марко Семов и да връчи премията " Проф.Марко Семов " на научната институция за приноса й за развиването на духовния живот на нацията и във връзка 150-тата годишнина от нейното учредяване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР