Демократичните неоконсерватори в САЩ, използвайки украински служители, оказват натиск върху

...
Демократичните неоконсерватори в САЩ, използвайки украински служители, оказват натиск върху
Коментари Харесай

Захарова: Оказват натиск върху Байдън за доставка на реактивни системи за залпово изстрелване в Киев

Демократичните неоконсерватори в Съединени американски щати, употребявайки украински чиновници, оказват напън върху президента на Съединени американски щати Джо Байдън и се пробват да го убедят да достави реактивни системи за залпово изстрелване (РСЗИ) на Киев. Това написа във вторник формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Така тя разяснява изказванията на някогашния американски дипломат в Руската федерация Майкъл Макфол, който изрази вяра за преразглеждане на решението на Байдън, който отхвърли да предприеме сходни ограничения.

" Системата е построена ясно. Байдън се огъва от група от Демократическата партия, употребяващи киевски клоуни ", означи Захарова.

В същото време тя уточни думите на Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, който сподели, че Украйна ще изпадне в „ образцова нервност “, в случай че администрацията на Байдън не им даде РСЗИ.

В понеделник Байдън сподели пред кореспонденти, че Вашингтон „ няма да изпрати ракетни системи в Украйна, които разрешават удари против съветска територия “. Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, назова това решение на президента на Съединени американски щати рационално. Американският водач не посочи за какви системи става дума. По-късно Washington Post заяви, базирайки се на върховен чиновник на американската администрация, че Байдън не изключва изпращането на РСЗИ в Украйна, тази опция продължава да се обмисля, само че доставката на ракети с огромен обхват не се разисква.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР