Демократична България внесе предложение да изпратим оръжие в Украйна доста

...
Демократична България внесе предложение да изпратим оръжие в Украйна доста
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Газ идва, България не е на колене пред Путин

" Демократична България " внесе предложение да изпратим оръжие в Украйна много от дълго време и доста време лиши сътрудниците ни да схванат нашата позиция и да се причислят към нея. Радваме се, че това е реалност.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Ивойло Мирчев, народен представител от " Демократична България " и зам.-председател на енергийната комисия в Народно събрание.

Предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна - и това е напълно ясно. Никой на никое място не е казвал, че става дума за безвъзмездна помощ, безапелационен е той.

Абсолютно обикновено е да предоставим на Украйна нужното въоръжение. Цивилизационен избор е ние да помогнем. От това, което имаме като информация, Украйна е подготвена да си заплати за това оръжие.

Предложенията на ГЕРБ и Демократична България са доста близки. Утре ще решим по какъв начин да гласуваме, добави Мирчев.

" Демократична България " от два месеца драпаме да обединим всички за това оръжие. Решението явно ще бъде гласувано, съобщи той.

След като минат гласуванията, решението отива в Министерски съвет и там към този момент си има разговор сред партиите. Моето персонално мнение е, че няма да има разпад на обединението и няма да има предварителни избори.

България от доста години получава газ от Русия и заплаща в долари. През април си заплаща в долари и на база на писмото, което получава задава доста въпроси, които са неразбираеми. Комуникацията е ясна. България предплаща в долари и Руската страна не си извършва задължението, изясни Мирчев по отношение на спрените доставки на съветски газ.

На 27 април спря газът - приказките тогава бяха палете свещите, в този момент ще понижим температурата на водата, ще се разреждат рейсовете... Пети ден обаче, газът продължава да тече в тръбите и най-много - няма смяна в цената. Управляващите се подготвяхме за всичко това много от дълго време, безапелационен е Мирчев.

Има един добър и два неприятни сюжета, изясни Мирчев.

Добрият е цената на газа да бъде с към 10-20% по-ниска. Лошите са да бъде с 20% по-скъп при увеличение на спот цената на пазарите и вторият неприятен сюжет е да бъде спран газът за цяла Европа. Тогава към този момент цените полудяват на борсата и това към този момент не зависи от българското държавно управление, изясни Мирчев.

Газ идва, България не е на колене пред Путин и не се моли да пусне газа, безапелационен е депутатът от " Демократична България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР