Демократична България влиза в 45-я парламент с намерението да прокара

...
Демократична България влиза в 45-я парламент с намерението да прокара
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вървим към скорошни избори

" Демократична България " влиза в 45-я парламент с желанието да прокара съответни промени, а не с цел да взе участие в държавно управление непременно – изключително в случай че офертата идва от ГЕРБ или Движение за права и свободи. Обединението е готово да заплати за позицията си и с явяване на нови избори, сподели съпредседателят му Христо Иванов във вторник пред бТВ. Той предвижда, че най-вероятно скоро ще има нови нови парламентарни избори, само че " по този начин се случва демокрацията и това е обикновено ".

Демократична България завоюва 9.45% от гласовете на провелите се парламентарни изборите и.

" Не водим никакви диалози с никого сега. (...) Ако има предложение господин Трифонов, ние ще се отнесем с почитание към него. Ние не можем да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия. В този смисъл ние можем да мислим за формула, препоръчана от Трифонов, само че съм песимистичен, че това може да е допустимо. Затова ние се готвим този парламент в границите на идващите 2 или 3 месеца да свърши една работа, тъй че да отидем на почтени и свободни от Борисов избори. И тогава да реши народът кой и по какъв начин желае да го ръководи ", сподели Иванов във вторник пред бТВ.

Той акцентира, че пред него и съидейниците му е предизвикването да преодолеят " тежката сянка на " трика ", който се случи през 2014 година, " следва ни да покажем, че този път няма да има трикове, че това, което сме говорили, ще го осъществим ". С думите си за " трика " той визираше това, че тогавашният ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски разгласи, че позицията на " Реформаторския блок " (РБ) срещу присъединяване на Борисов като министър председател в идващото ръководство е била.

Иванов добави, че " Демократична България " няма да одобри експертен кабинет, стартиран от премиера Бойко Борисов в изборната нощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР