Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за

...
Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за
Коментари Харесай

„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за третия мандат

„ Демократична България “ няма да отиде на съвещания с Българска социалистическа партия за третия мандат. Това съобщи ръководителят на парламентарната група Демократична България Христо Иванов пред.

„ Тази среща няма предмет. При изначалната изясненост, че мандат, даден на Българска социалистическа партия, е жертван и при действителността, че болшинство няма, тази намира се трансформира в избирателен пиар за госпожа Нинова. “, разяснява той.

По думите му е имало опция посредством предварителни диалози да се предложи подготвена формула за ръководство на президента, преди той да връчи третия мандат, само че това не се е случило.

„ Президентът даде явен сигнал при консултациите сред първия и втория мандат, че той е подготвен да чуе такова предложение. По някаква причина госпожа Нинова реши да блокира тази опция, разгласи я за противоконституционна, отхвърли диалог и в действителност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се трансформира в, по този начин да се каже, избирателен театрален атрибут “, сподели Христо Иванов.

Той съобщи, че забавянето на връщането на третия мандат би трябвало да даде време на 46-ото Народно заседание да актуализира бюджета.

„ Този мандат най-малко тази работа да свърши – да обезпечи време. Трябва нещо да свършим. Поне да актуализираме бюджета. “, разяснява Иванов

Демокрацията е нестабилна точно с цел да може политиците да се усещат несигурни, съобщи още водачът на „ Да, България “. По думите му ще би трябвало да научим отначало думите коалиция и компромис.

„ В идващия парламент би трябвало да има държавно управление, което да свърши работа. Не бих споделил непременно. Има рационална цена. Всеки би трябвало да се откаже от претенцията да се пробва той да е огромният. “, сподели той.

На въпрос дали се задава нов десен план на Кирил Петков и Асен Василев, Христо Иванов съобщи, че те това, което двамата министри са почнали, генерира доверие и би трябвало да продължи

„ Това, че генерира и офанзиви, валидира обстоятелството, че то би трябвало да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните планове, само че те споделиха, че откакто се разпусне Народното събрание, тогава ще анонсират своите решения. “, сподели Иванов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР