Демократична България (ДБ) иска оставката на служебния министър на енергетиката

...
Демократична България (ДБ) иска оставката на служебния министър на енергетиката
Коментари Харесай

ДБ искат оставка на енергийния министър? Говори Мартин Димитров

Демократична България (ДБ) желае оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов. Действията му за решение на газовата рецесия са „ цялостен неуспех ”, съобщи пред НоваНюз претендентът за народен представител от Демократична България Мартин Димитров.

„ Демократична България " беше единствената коалиция, която сподели, че диалози с „ Газпром ” изобщо не би трябвало да има. ГЕРБ споделиха, че би трябвало да има диалози с „ Газпром ” и би трябвало да се употребява договорът до края на годината. „ Възраждане ” споделиха същото. Българска социалистическа партия споделиха същото. И какъв е резултатът? Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха. Това в този момент ни дава мотив да желаяме оставката на служебния министър на енергетиката ”, акцентира той  в отговор на въпроса по какъв начин може да се реши казуса с газовите доставки и би трябвало ли да се върнем на масата на договарянията с „ Газпром ”.

По думите на Димитров дейностите на енергийния министър Росен Христов са „ цялостен неуспех ”.

„ Да върнеш седемте танкера, които са опция, които Европейската комисия ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, тъй като Европейска комисия е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „ Неизбежно ми е да приказвам с Москва ”, да отидеш там и да ти откажат диалози – това значи, че твоята тактика се е провалила и би трябвало да си тръгнеш ”, безапелационен е той.

”Този човек е незабавно за промяна. Не трябваше да има диалози с Москва, трябваше като цяла Европа да се работи по други възможности ”, сподели Мартин Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР