Демократическата партия в САЩ претърпя сериозно поражение на първичните избори

...
Демократическата партия в САЩ претърпя сериозно поражение на първичните избори
Коментари Харесай

Млада жена от кампанията на Сандърс победи ветеран-демократ в първичните избори

Демократическата партия в Съединени американски щати претърпя съществено проваляне на първичните избори за междинните избори за Конгрес наесен. Нейният претендент Джо Кроули загуби против представителката на крайната левица Александрия Окасио-Кортес, която в никакъв случай не е заемала избирателен пост. Агенция " Франс прес " дефинира този резултат като същинска сензация.

Кроули, на 56 години, бе номер четири в йерархията на Демократическата партия в Камарата на представителите и представител на 14-и изборен окръг в Ню Йорк. Той бе считан за вероятен правоприемник на Нанси Пелоси като водач на демократите в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, а някои даже предвиждаха, че ще стане ръководител на камарата при положение на победа на партията на междинните избори през ноември.

Дългогодишният народен представител Кроули обаче загуби още на първичните избори в изборния си окръг от родената в Бронкс латиноамериканска активистка Окасио-Кортес, привърженичка на Бърни Сандърс, освен това с цели 15 %.

" Уау! Конгресменът, ненавиждащ Тръмп, Джо Кроули, който, както мнозина чакаха, трябваше да заеме мястото на Нанси Пелоси, ЗАГУБИ първичните избори. С други думи, той към този момент не е конгресмен! Демократите са съкрушени! ", написа в " Туитър " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Впечатляващата победа на Окасио-Кортес, която работеше в акцията на Бърни Сандърс през 2016 година, може да провокира завой вляво на Демократическата партия. Кроули разгласи, че ще поддържа Окасио-Кортес на общите избори. " Администрацията на Тръмп е опасност за всичко, в което ние от " Куийнс " и " Бронкс " имаме вяра, и в случай че не си върнем долната камара, ще изгубим обичната си нация ", сподели той в свое изказване.

Междувременно двама други републиканци, подкрепяни от Тръмп, победиха в първичните избори на партията, демонстрирайки въздействието на президента. Това са губернаторът на Южна Каролина Хенри Макмастър и конгресменът от Ню Йорк Дан Донован.

Ако желаят да поемат надзор над Камарата на представителите, демократите ще би трябвало да лишават на републиканците 23 от всички 435 места там.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Съединени американски щати (408)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР