Делото за на 57-годишната собственичка на верига от аптеки в

...
Делото за на 57-годишната собственичка на верига от аптеки в
Коментари Харесай

Обвиняемите за убийството на собственичката на аптеки в Русе застанаха пред съда


Делото за на 57-годишната собственичка на верига от аптеки в Русе Еранухи Пехливанян стартира през днешния ден в Окръжен съд-Русе.

Малко повече от година след жестокото ликвидиране, осъществено на 11 януари 2022 година, пред съда застанаха – 56-годишният Михаил Михов и 50-годишният Гарабед Веринян.

Снимка: Емил Димитров


Окръжна прокуратура- е повдигнала три обвинявания - за похищение, за обир на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за съзнателно ликвидиране за прикриване на другите две закононарушения.

Ако бъдат за отговорни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Снимка: Емил Димитров


Съдът одобри конституирането като частни обвинители и цивилен ищци на брачна половинка и сина на Еранухи Пехливанян, които желаеха по 250 хиляди лева неимуществени вреди.

Ако в края на делото сумата от 500 хиляди лева им бъде присъдена, Бедрос и Рафи Пехливанян ще я дарят за щедрост, сподели юрист Венцислав Великов.

Снимка: Емил Димитров


Защитниците на двамата подсъдими желаеха делото да се гледа по съкратената процедура без разпит на част от очевидците. Ще бъдат разпитани единствено петима, както и всички движимости лица. Делото всъщност ще стартира на 7 февруари.

До се е стигнало, откакто Еранухи Пехливанян е била следена близо месец от двамата подсъдими. Те са знаели, че носи със себе си огромни суми пари в брой.

Според прокуратурата Михаил Михов я е причакал пред автомобила ѝ, като се е показал за служител на реда. Отнел ѝ е със мощ 20 000 лева, сложил ѝ е белезници, след което я трансферирал в колата на съучастника си Гарабед Веринян.

Двамата са отвели дамата до дома ѝ, откъдето са отмъкнали още 45 000 лева, а най-после вземат решение да я убият, с цел да не ги разпознае след това. Тялото ѝ е било изхвърлено в река Русенски Лом. Двамата мъже бяха арестувани броени дни след закононарушението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР