Делфините са умни почти колкото хората. Изследване с магнитноядрен резонанс

...
Делфините са умни почти колкото хората. Изследване с магнитноядрен резонанс
Коментари Харесай

Делфините са умни почти колкото хората

Делфините са умни съвсем колкото хората. Изследване с магнитноядрен резонанс откри, че морските бозайници имат доста по-развит разум, в сравнение с до момента се смяташе.

Учени от Университета " Емъри " приложиха човешки индикатори за просветеност към други типове. Те откриха, че по умствени благоприятни условия делфините се подреждат директно след хората, заяви " Дискавъри ".

По време не проучването делфините са показали схващане и умения, които по принцип се е считало, че са вероятни единствено за представителите на човешкия тип.

Учените са съпоставили мозъка на делфините по отношение на този на другите типове. Магнитноядреният резонанс е сподели, че техният е 4-5 пъти по-голям по отношение на тялото им, в сравнение с други животни със подобен растеж.

При хората също е особено внушително съответствие мозък-тяло.

Авторът на проучването Лори Марино споделя: " Ако използваме относителния размер на мозъка като мярка за просветеност, то изводът е, че делфините са втори по просветеност след хората ".

Учените обаче имат и други предпоставки, които ги карат да стартират тезата за интелигентността на делфините.

Онази част от мозъка, която взе участие в мисленето, наречена неокортекс, е изключително увеличена. Освен това делфините показват умения и поведенчески реакции, присъщи за хората. Така да вземем за пример те схващат символни връзки, нереални понятия и даже се разпознават в огледало.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР