Делегация от китайския град Ухан, където бяха регистрирани първите случаи

...
Делегация от китайския град Ухан, където бяха регистрирани първите случаи
Коментари Харесай

Бургас трепери! Китайска делегация от Ухан посетила града

Делегация от китайския град Ухан, където бяха регистрирани първите случаи на смъртоносния ковид, е посетила Бургаска област малко преди взрива на епидемията, оповестява "Флагман ".

Любопитната детайлност бе обявена преди съвещанието на непрекъснатата комисия по „ Икономика и капиталова политика “ към Общински съвет Бургас.

Формалният мотив стана закъснението на ръководителя на комисията Константин Бачийски. Общински съветници и чиновници на администрацията се запитаха дали той не е останал блокиран в Китай поради ковид.

Бачийски ръководи сполучлив интернационален бизнес и постоянно пътува до най-многолюдната страна в света, само че за негово благополучие в месеците преди експлоадирането на епидемията, не е стъпвал в тази част на света.

Паметливи общински съветници обаче припомниха, че през декември в Бургас дойде огромна делегация от Ухан. Бургас поддържа топли връзки с този град, откакто през 2018 година Търговско промишлената палата подписа меморандум за съдействие и интернационална търговия с градския съвет в китайския мегаполис.

Действително, дни преди регистрирането на първите случаи на ковид, тук е пристигнала огромна делегация от Ухан.

Тя е била водена от шефа на Зоната за икономическо и софтуерно развиване Пънг Хао, а в нея са взели участие представители на няколко огромни китайски компании. В Бургас те са посрещнати от Цанко Иванов, ръководител на Търговско-промишлената палата, а измежду формалните лица на протоколните фотоси се виждат представители на общинска администрация, бизнеса и държавните предприятия от Бургас.

Пънг Хао акцентира, че Ухан към оня миг бил на 5-то място в международната ранглиста на най-технологичните градове с развито самолетостроене, автомобилостроене и произвеждане на битова техника и услуги. В града има 83 университета, в които се образоват 1,2 млн. студенти.

Разположен на р. Яндзъ, географски Ухан е в сърцето на Китай и точка от Пътя на коприната, акцентира през декември Пънг Хао. Днес Ухан е под карантина и цялата стопанска система на града е блокирана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР