Делът на по-младите хора при официално установените случаи на коронавирус

...
Делът на по-младите хора при официално установените случаи на коронавирус
Коментари Харесай

По-младите с COVID-19 и в България стават все повече

Делът на по-младите хора при публично откритите случаи на ковид пораства освен в международен мащаб, само че и в България, а това оказва помощ вирусът да отива и при по-възрастни и по-уязвими за него хора.
Вече съвсем половината от случаите на COVID-19 у нас са на хора сред 20 и 49 години. Става въпрос за 46,6% от случаите - 6575 души към 18 август. От тях 2619 са на възраст сред 40 и 49 години, 2340 - сред 30 и 39 години, и 1798 - сред 20 и 29 години, демонстрира информация на в. " ".
 В Южна Корея се задава нова вълна от коранавирус В Южна Корея се задава нова вълна от коранавирус
През последната седмица в Сеул се усилиха заболелите от ковид с движение, което е много по-лошо от случаите в Даегу в дните, които...
Според здравното министерство, огромното нарастване на случаите при по-младите е от юли месец - разгара на лятото, когато доста повече хора са на открито и младите всеобщо се събират по нощни заведения, спортни събития и така нататък
През юни единствено 249 души на възраст сред 20 и 29 година са с позитивни за COVID-19 проби, а месец по-късно към този момент са 1043. За август единствено досега (18 август) броят им е 240.
В идната възрастова група инфектираните скачат от 401 през юни на 1130 през юли, случаите за август дотук са 371. При тези от 40 до 49 години скокът е от 455 през юни на 1130 през юли, а за половината август - още 471.
Иначе, съгласно СЗО към този момент SARS-CoV-2 остава постоянен вирус, без прекомерно огромен брой разновидности. Една от новите разновидности - D614G, която се среща все по-често в Европа, Северна Америка и елементи от Азия, може да е по-заразна, само че по-малко смъртоносна, счита Пол Тамбия, ръководител на Международното общество по инфектираните заболявания. Мутацията е открита през февруари, само че в този момент учените забелязали, че разпространяването ѝ в някои елементи на света съответствува със спад на смъртните случаи.
 СЗО предизвестява за шовинизъм при имунизациите СЗО предизвестява за " шовинизъм при имунизациите "
Световната здравна организация е изпратила във вторник писмо до всяка една страна, с апел за присъединение към световната стратегия...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР