Деескалацията около Киев и Чернигов не означава прекратяване на огъня,

...
Деескалацията около Киев и Чернигов не означава прекратяване на огъня,
Коментари Харесай

Москва с нова опорка: Деескалация в Украйна не означава прекратяване на огъня

Деескалацията към Киев и Чернигов не значи преустановяване на огъня, съобщи Владимир Медински - началник на съветската делегация по договарянията с Украйна и консултант на съветския президент.

" Постепенната военна деескалация в две направления - Киев и Чернигов, не е преустановяване на огъня, само че желанието ни е последователно да се стигне до деескалация на спора най-малко в тези направления ", сподели той, представен от РИА Новости.

„ Русия не желае да излага Киев на огромен боен риск ", съобщи Медински.

По-рано, след руско-украинските договаряния в Истанбул, той съобщи, че Москва е подхванала две стъпки за споразумяване на спора.

Една от тези стъпки е постепенната деескалация в направленията Киев и Чернигов, изясни представителят на президента.

Очаква се скоро Генералният щаб на Русия да разгласи съответни детайлности по какъв начин тъкмо вижда това закъснение или деескалация на спора на два фронта, добави той.

Руската и украинската делегация се срещнаха през днешния ден в резиденцията на турския президент Долмабахче в Истанбул, напомня БГНЕС. Според Медински Киев е заречен да откаже от присъединение към военни съюзи и да одобри непознати бази на своя територия, както и да си върне Крим и Донбас с военни средства, до момента в който Москва, от своя страна, няма да се опълчи на устрема на Украйна да се причисли към Европейски Съюз. Когато страните реализиран дефинитивно съглашение, ще бъде допустимо да се разиска среща сред Владимир Путин и Владимир Зеленски, добави ръководителят на съветската делегация. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР