Датата 24 май бележи началото на проект, който ще направи

...
Датата 24 май бележи началото на проект, който ще направи
Коментари Харесай

Колската свръх дълбока сонда

Датата 24 май бележи началото на план, който ще направи същински разкрития свързани със градежа на Земята. Проектът стартира през 1970 година и се намира на Колския полуостров (Русия).

Колската свръхдълбока сонда съумява да разбие всички познания, на които са ни учили до в този момент за градежа на Земята.

 Колската свръх дълбока сонда

Тогава този план е бил горделивост за Съюза и всички хора, които са взели участие в него за били избирани доста деликатно и дълго.

Ръководител на плана е Давид Губерман. Той споделя, че безусловно всеки метър дълбочина е откривал нещо ново и непознато.

От учебно заведение сме научили най-общо, че Земята има кора, тога, ядро. Знаем също, че има гранитен пласт, само че ето какво се оказва след спускането на сондата.

Гранитите се намирали 3 км по-ниско от предполаганото, а базалти въобще не са открити. Сондирането минава през гранитен пласт, което прекатурва визиите ни за градежа за Земята – пластовете, които са считани, че има Земята са директно свързани с възникването на потребните изкопаеми.

Освен това излиза наяве, с помощта на Колската сонда, че Земята е зародила по-рано в сравнение с се смяташе – с цели 1.5 млрд години. В дълбочините са открити микроорганизми (14 вида). Преди спускането на тази сонда, се е считало, че на такава дълбочина няма организми.

Още по-дълбоко е открит метан, което безусловно унищожава теорията, че въглеводородите имат биологичен генезис (като петрол и газ).

Сондажът е спрян през 1995 година с обяснението, че няма повече средства за подобен тип планове. По този план са работили 16 лаборатории. Най-дълбокото място, което е прокопано е т.нар СГ-3. Учените са достигнали на дълбочина от 12 262 метра, след което планът бива спрян. Странното е, че по проект сондата е трябвало да доближи до дълбочина от 15 000 метра.

Въпреки формалната информация за прекъсването на плана, има няколко други хипотези по въпроса. Според едни от тях този план е спрян, защото учените са намерили свръхестествени явления, до момента в който се е копаела дупката.

Друга догадка гласи, че след 8-хилядния метър учените са намерили скали, които съдържат доста огромно количество злато, а трета догадка гласи, че след 12-хилядния метър температурата в ядрата на Земята е била с по-високи градуси от предстоящото.

Учени, взели участие в сондажа на Колската свръх дълбока сонда настояват, че след 12 262-я метър устройствата регистрират странни трептения. Учените пуснали микрофон до последния изкопан метър и почнали да се чуват разнообразни звуци, които наподобяват човешки крясъци.

И по този въпрос има доста разнообразни хипотези, а най-поддържана от всички е, че учените от Съюз на съветските социалистически републики и в следствие съветските учени, са достигнали до дълбините на пъкъла.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР