Дървета са погълнати от бетон край главния път София -

...
Дървета са погълнати от бетон край главния път София -
Коментари Харесай

Строители на АМ Хемус заляха гора с бетон

Дървета са погълнати от бетон край основния път София - Варна, алармират очевидци. Оказва се, че това е краткотрайно хранилище за строителни боклуци, израснало на една от отбивките край пътя, оповестява Нова ТВ.

Шофьори алармират за бетон, излят в гора край пътя. Приложени са и фотоси, в които се вижда, че строителният материал безусловно е залял дърветата.

В сигнал е посочено точно това място, което се намира на километър 314 от София в посока Варна. Според подателя на сигнала – бетонът, излят в гората ще убие дърветата.

Биологът проф. Димчо Захариев, обаче е на мнение, че съприкосновението сред бетона и дърветата няма да е рисково, защото материалът не е отровен.

„ Ако бетонът остане там дълго време – би било проблем, тъй като сходен обръч, той ще стегне дървото – то ще продължи да пораства, само че ще се деформира”, изяснява той.

Бетонът е изхвърлен в гората от компанията, която строи новата права на автомагистрала " Хемус " край Търговище.

„ Това е хранилище за краткотрайни боклуци по време на строителството, което ни служи, с цел да може да подсигуряваме, че няма да замърсяваме основния път. Това нещо е краткотрайно. След като се възстановява времето – ние го почистваме и възвръщаме във типа, в който е било”, споделя строителят Петър Попов.

Според строителите – бетонът е там от към месец. Материалът е с рядка консистенция и елементарно ще бъде натрошен, с цел да се отстрани.

От горското стопанство към този момент е издадено наставление гората да бъде изчистена. На строителната компания ще бъде публикуван и акт. От там показаха, че още във вторник ще отстранен бетона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР