Държавното първенство по борба започна със схватки в класическия стил

...
Държавното първенство по борба започна със схватки в класическия стил
Коментари Харесай

Иво Ангелов се завърна с две категорични победи на държавното по борба

Държавното състезание по битка стартира със битки в класическия жанр в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Бивши национали се върнаха на тепиха и стигнаха до полуфиналите. 37-годишният Иво Ангелов, международен и европейски първенец от 2013, реализира две победи с механически туш – над Кристиян Антимов и Иван Костов в категория до 63 кг. А за място на финала представителят на Миньор Перник ще спори с Николай Вичев.

Последното съревнование за някогашния капитан на националите бе олимпийската подготовка през предходната година.

В същата категория чеченецът с наш паспорт Абу-Муслим Амаев (ЦСКА) стартира мощно в дебютното си присъединяване пред българска аудитория. Световният първенец за юноши също реализира две победи без да даде точка на съперниците си, като на старта преодоля Владимир Божилов, а по-късно и Илия Чанев. На полуфиналите Амаев ще срещне Августин Спасов.

В една от най-атрактивните срещи на утринния сеанс Александър Костадинов (72 кг) победи Нестър Нестъров с 3:1 и се класира да полуфиналите. Преди това двукратният международен първенец за юноши и №1 в Европа при мъжете от 2014-а се наложи с механически туш 8:0 над Кристиян Панайотов.

За 34-годишния Костадинов това е първо съревнование от 2016 година В следобедния сеанс представителят на Миньор ще срещне Наско Георгиев. Полуфиналите стартират от 18 часа.

До тази фаза на шампионата доближиха и актуалните ни национали.

Европейският първенец от 2020-а Едмонд Назарян бе решителен на старта в категория до 60 кг – 10:0 против Борислав Кирилов. А идващият му противник ще бъде Мартин Делев. Айк Мнацаканян (77), бронзов медалист от международно и европейско състезание, записа две победи досега – механически туш против Илия Василев и 5:0 против Тунай Бекир. На полуфиналите Айк ще излезе против Атанас Колев.

При 97-килограмовите Кирил Милов, сегашен европейски първенец, се наложи над Марио Доцин с 5:0, а за място на край чака Мартин Иванов.

Схватките бяха изгледани от президента на федерацията Христо Маринов, както и членовете на Управителния съвет Николай Гергов, Иван Мирославов, Валентин Райчев, Методи Пенев.

По-късно през днешния ден е жребият при дамите, чиито битки са в петък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР