Държавно начално училище в Токио бе изправено пред критика, след

...
Държавно начално училище в Токио бе изправено пред критика, след
Коментари Харесай


Държавно начално училище в Токио бе изправено пред критика, след като обяви плана си да

Държавно начално учебно заведение в Токио бе изправено пред рецензия, откакто разгласи проекта си да вкара дизайнерски униформи на влиятелната фешън къща " Джорджо Армани ".

Според японските медии учебното заведение е решило да поръча униформи, като всяка от тях коства близо 730 $ или 80 000 йени. 

Училището се намира в влиятелния квартал Гинза, който е прочут с това, че там се намира една от най-скъпите улици в света, а голям брой от най-известните и влиятелни фешън марки имат бутици точно там.

В писмо до родителите шефът на учебното заведение декларира, че с смяната желае да утвърди образователното заведение като " забележителност " в квартала, написа Би Би Си.

Няколко от родителите, чиито деца учат в влиятелното школо, се оплакаха, че сходни дрехи са прекомерно скъпи и не са нужни на децата.

" Бях сюрпризирана и се почудих за какво толкоз първокласни униформи са определени за държавно учебно заведение ", пита се майка, чието дете учи в кв. Гинза. 

На съвещание на Комисията по бюджета в страната въпросът беше издигнат от народен представител, който съобщи, че учебното заведение би трябвало да намерения за разноските на родителите. Финансовият министър Таро Асо сподели, че униформата е " явно скъпа " и изрази опасения, че не всички родители ще могат да си я разрешат.

Директорът на учебното заведение по-късно сподели, че " приема рецензиите " и даде обещание да даде на родителите по-добро пояснение на решението си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР