Държавният сенат на Калифорния предлага законопроект, който ще позволи на

...
Държавният сенат на Калифорния предлага законопроект, който ще позволи на
Коментари Харесай

Калифорния ще отпуска заеми на компании, занимаващи се с производство и търговия с марихуана

Държавният сенат на Калифорния предлага законопроект, който ще разреши на банките в Съединени американски щати и кредитните съюзи да отпускат заеми на компании, занимаващи се с произвеждане и търговия с марихуана, оповестява CNBC.

Законът има за цел да помогне търговците на дребно и други компании, които са били изключени от обичайна банкова система. Мярката ще разреши на частните банки или кредитните съюзи да аплайват за особено обезпечение от щатските трезори, с цел да могат да дават депозитарни услуги на лицензирани предприятия за канабис.

Правната промишленост на канабис в Калифорния се бори да се конкурира с черния пазар и е изправена пред провокации, които включват достъп до банкови услуги и високи налози. Миналата седмица новият държавен бюджет на държавното управление на Калифорния понижи прогнозите за доходи от налози на канабис с 223 млн. $.

Предприятията за марихуана, в това число магазините, са принудени да работят най-вече с пари в брой заради продължаващите федерални банкови ограничавания, които не им разрешават да работят със сметки в огромните банкови институции. На федерално ниво също се поставят старания за приемане на законодателство, което ще разреши на банките да обслужват предприятия, занимаващи се с канабис, без риск от правосъдно гонене. "Банките са уплашени до гибел и не желаят да се излагат на опасности, предлагайки услуги на промишлеността за марихуана ", споделя Гавин Коган - ръководител и съосновател на Grupo Flor, компания за търговия на дребно и развъждане на канабис, основана в Салинас, Калифорния. "Оценяваме напъните на страната във връзка с банковата сметка, само че без помощта на Конгреса проблемите надали ще се решат ".

Още през 2016 година Службата на Губернаторът на Калифорния предвижда, че налозите на промишлеността на марихуаната могат да надвишават 1 милиард $ годишно след заверка. Калифорния стартира да продава законно марихуана през 2018 година, само че някои наблюдаващи упрекнаха нападателните държавни данъчни ставки и свръхрегулацията за продължение на продажбите.

Законопроектът бе въведен през януари в щатския сенат, предусещащ краткотрайно понижаване на държавния данък върху канабис продуктите от 15 на 11% и да се анулират напълно налозите върху развъждането на растенията до 2022 година. Очаква се предлагането да бъде гласувано тази седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР