Държавният секретар на САЩ Майк Помпeо беше на изненадващо 8-часово

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпeо беше на изненадващо 8-часово
Коментари Харесай

Защо Помпео посети спешно Ерусалим?

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпeо беше на изненадващо 8-часово посещаване в Израел. В Ерусалим той се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, след което потвърждавайки солидните двустранни връзки, не обясниха за какво Помпео, който за първи път от над два месеца пътува в чужбина, е почувствал потребност да се види персонално с Нетаняху тъкмо в разгара на световната здравна рецесия поради пандемията от ковид.

Появата на държавния секретар на Съединени американски щати в Израел, който от януари не е бил посещаван от изтъкнат задграничен посетител, идва в с напрежение време за страната, която е под карантина, а връзките с палестинците са извънредно изострени поради оповестеното желание на израелските управляващи да анексират обширни елементи от окупирания Западен бряг.

В момента израелски бойци търсят убийците на боец, умрял през вчерашния ден от огромен камък, хвърлен от покрив по време на интервенция на армията в село на Западния бряг. При акцията бе погубен и палестински юноша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР